26 November 2011

*פלאן בורגיניון -טארט כרישה מבורגונדי - Flan bourguignon

בזמן שאתם נמתם את שנתכם.. גמדים קטנים עמלו אצלנו במטבח החמים. פורסים קילו (!) כרישה דק דק, מקפיצים את הכרישות בחמאה ושמנת מתוקה, מוסיפים קצת גבינה מגוררת... מכינים בצק פריך משובח. בשביל אוכל משובח צריך לעבוד במטבח. מתברר שהגמדים שלנו גם אינם שוטפים כלים
? תגידו חברים , פלאן בורגיניון כבר אכלתם

מתכון מדוייק, קל וכייפי להכנה הוליד הלילה פלאן טעים עד מאוד. יש לרחוץ ולפרוס קילו כרישה, הכרישה עוברת בישול מוקדם בשמנת מתוקה והיא טעימה חמה כפי שהיא. גם אין תוספת ביצים במלית
במקביל יש להכין בצק פריך. הבצק ישהה בקרור במשך כשעתיים. יתרדד בקלות שלא תרגישו ויאפה קודם באפייה עיוורת במשך זמן קצר. (בצילום למעלה ניתן לראות את הפול היבש המונח על נייר כסף ומשמש אותי בכל 'אפייה עיוורת' מחדש). לאחר מכן ימולא הבצק האפוי במלית הכרישה, יעוטר בגבינה וחמאה נוספים ויאפה אפייה קצרה בתנור חם מאוד. כרבע שעה אחרי ניתן לפרוס בזהירות מהמאפה החם.. הגבינה מותכת, המלית רכה ומהבילה מונחת על בצק פריך עדין - זה מושלם


פלאן בורגיניון
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
מאה עשרים וחמש גרם חמאה קרה
ביצה גדולה
קורט מלח
:החומרים למלית
קילו כרישה
חמישים גרם חמאה
כף קמח לבן רגיל
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה -32 או 38% שומן
שישים = 40+20 גרם גבינת גרוייר מגוררת, או גבינת פרמזן
-
תבנית לפאי בקוטר 28 ס"מ או תבנית אפיה עגולה, לא חובה שתהיה עם סגירה קפיצית
:אופן ההכנה
.לנפות את הקמח לקערת המיקסר או קערה בגודל בינוני
.לתוך הקמח לחתוך את החמאה
.להוסיף את הביצה, קורט מלח ושתי כפות מים
.לאחד ידנית או בעזרת המיקסר את כל המרכיבים לבצק חלק, ניתן להוסיף עוד ככף מים ולפי הצורך
.ליצור מהבצק כדור. לעטוף בניילון ולצנן שעתיים במקרר

.לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות
על משטח מקומח קלות (או על משטח סיליקון כמעט או ללא קמח) לרדד את הבצק לעיגול דק, בעובי קרוב לחצי ס"מ
עיגול הבצק יהיה גדול מקוטר התבנית ויתאים לריפוד דפנות התבנית. במידה ותשתמשו בתבנית רגילה ולא תבנית טארט לא נחוץ שהבצק ימלא את מלוא גובה דפנות התבנית
להניח את הבצק בתוך התבנית, מומלץ לרפד את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ואת הדפנות רק לשמן
.להדק את הבצק לתחתית ולדפנות. להניח מעל (על נייר אפייה/נייר כסף) שעועית יבשה או פול יבש
.לאפות אפייה עיוורת במשך כ - 20 דקות
:כעת יש להכין את מלית הכרישה
לחתוך קצוות הכרישות. לחתוך את מרבית חלקי הכרישה הירוקים (ולזרוק) את יתר חלקי הכרישה הלבנים לפרוס לפרוסות דקות
.להניח את פרוסות הכרישה בקערה גדולה, למלא במים ולשטוף עד שהכרישה נקייה, לסנן
להמיס 30 גרם מכמות החמאה במחבת גדולה (עדיף וקל להכין את זה בווק). להוסיף את פרוסות הכרישה
לבשל כ 7 דקות בבחישה (לא מתמדת אבל כן תכופה) או עד שפרוסות הכרישה שקופות מעט והכרישה מתרככת
.לפזר מעל הכרישה את כף הקמח ולערבב בזריזות
.לזלף לכרישה את השמנת ולבחוש היטב
.להוסיף 40 גרם מהגבינה המגוררת ולבחוש. להסיר מהלהבה

.להגביר את חום התנור לחום גבוה מאוד - 250 מעלות
.לצקת את מלית הכרישה לקלתית הבצק האפוי וליישר
.לפזר מלמעלה מיתרת כמות הגבינה
.לחתוך את יתרת כמות החמאה לחתיכות קטנות ולפזר מעל הגבינה
.לאפות את הפלאן בתנור החם במשך 15-20 דקות עד שהוא זהוב היטב
.להגיש חם או פושר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License