04 December 2011

** מתכון האורז הצבעוני של אמא שלי

אמא זה כל כך טעים ! אפשר עוד ?.. "את יכולה לגמור את כל מה שבסיר.." אומרת לי אמא. זה קרה אתמול. נטלתי מנה נוספת ועוד אחת מהאורז הצבעוני של אמא'שלי. מנה מנחמת לגמרי, בואי נרשום מתכון. היכן העט ?.. על פתק קטן נרשם שנדע להכין גם
אורז צבעוני של אמא שלי
להשרות במים במשך כמחצית השעה עד שעה בתוך מסננת (או בקערה קטנה ואח"כ לסנן) כוס אורז צבעוני. האורז נמכר גם במארזי קילו, כגון מיקס צבעוני
.בשמן קנולה לטגן בצל בינוני קצוץ יחד עם גזר אחד מגורד דק להזהבה
אמא אומרת שתוספת הבצל והגזר אופציונלית ואיננה חובה, לטעמי היא מעשירה את האורז, המלצתי-אל תוותרו
.להוסיף לסיר מעט כורכום טחון, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, לבחוש
.להוסיף את האורז ולערבב
לאחר דקות ספורות להוסיף מים רותחים. כמות המים המוערכת היא 3- 4 כוסות. המים צריכים לכסות בהרבה את האורז, לערבב
.לבשל את האורז במשך 45 דקות עד שעה בסיר מכוסה עד שמוכן. אין צורך לערבב בזמן הבישול
.במידה והמים התאדו במהלך הבישול טרם התרככך האורז להוסיף מים נוספים
.לאכול חם

למעלה: קטע מציור חדש של אמא

10menus 
.הוא מיזם אמריקאי חדש - נובמבר 2011
האתר (נטול פרסומות המצטיין בעיצוב פשוט ונקי) מציע קישורים לתפריטי מסעדות גורמה נבחרות מרחבי העולם
כל זאת במטרה לתת השראה לעוסקים בתחום המסעדנות והן לבשלנים ביתיים


:דף הבית של האתר מחולק לשמונה קטגוריות המסווגות את אופי המסעדה כגון

מסעדות המגישות אוכל בסגנון צרפתי, איטלקי, סיני, אסייתי, צמחוני ועוד. בכל קטגוריה רשימת מסעדות מוצעת מרחבי הגלובס
.כל שורה תכלול את שם המסעדה, מיקומה, שם השף וקישור לתפריט המקום
התפריטים מועלים בחלקם כקבצי פד"ף סגורים בעלי עמוד או שניים, חלקם מוצעים בדפי הבית של המסעדה
פחות צילומים, יותר טקסט
? מה הבידול של האתר הזה
להבדיל מאתרי מתכונים ובלוגי אוכל הקיימים ברשת בכמות גדולה ,המציעים מתכונים וצילומי מזון ,האתר הזה איננו בא לספק מתכונים אלא השראה
.רעיונות חדשים היכולים להיות מיושמים במטבח מוסדי או ביתי , צירוף מרכיבים וגם אופן הגשה מעניין
בכוונת האתר להוות כמו תחנת- וואן סטופ המרכז מידע לתפריטים מקצועיים, רעיונות אותנטיים ואקזוטיים
.אין האתר מדרג /מסקר או מציע מקומות הסעדה
:כדברי מקימי המקום (ניתן להציע להם מקומות נוספים) ציטוט
this is simply a gallery of menus from well-regarded restaurants from all over the world that we think are particularly interesting to read

10menus 

 
מקור הצילום

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

2 comments:

Anonymous said...

לא מטגנים את האורז יחד עם הבצל והגזר והתבלינים לפני שמוסיפים מים?
תודה

Chanita Harel חני הראל said...

טיגון קצרצר אבל לא יחד עם הירקות,רק לפני הוספת המים, לא חובה לטגן. תוקן, תודה
!

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License