07/12/2011

*עוגת תפוזים הפוכה אפויה במחבת ועוד-

!פרוסות תפוזים דקיקות טבולות בסירופ סוכר מבושם בוניל, לאכול אותן ככה
עוגה קטנה בגודלה הנאפת בתוך מחבת בקוטר תחתי 20 ס"מ, קוטר עליון קרוב ל 28 ס"מ
?איך מכינים
במחבת עמוקה מבשלים סירופ סוכר ומקל וניל כשבתוכו פרוסות תפוזים. כשהתפוזים רכים וספוגים היטב בסירופ שהצטמצם בינתיים, מותירים אותם במחבת ויוצקים מעל בלילת עוגה, דומה לעוגת טורט הכוללת שקדים טחונים
אופים כשלושת רבעי השעה. בתום האפייה הופכים את העוגה על נייר אפייה, העוגה מחליקה בקלות, זה מה שמתקבל

.ניתן לאכול את העוגה חמה/פושרת או קרה

עוגת תפוזים ווניל
:חומרים לסירופ
כוס סוכר לבן =200 גרם
חצי כוס מים =125 מ"ל
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
שני תפוזים יפים וכתומי קליפה (סה"כ 400 גרם) פרוסים דק מאוד
 
:החומרים לעוגה
ארבע ביצים גדולות
כוס סוכר לבן =200 גרם
כפית תמצית וניל =5 מ"ל
מאה וחמישים גרם = כוס ועוד כף קמח תופח
מאה וחמישים גרם חמאה מומסת ופושרת
כוס שקדים מולבנים טחונים =100 גרם
-
מחבת העמידה גם לאפייה בתנור- מידות מצויינות מעלה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
-
:הכנת סירופ
.לצקת למחבת את המים, הסוכר ומקל הוניל. לבשל בבחישה על להבה בינונית להמסת הסוכר
.להוסיף את פרוסות התפוזים ולבשל קרוב לרבע שעה או פחות עד שפרוסות התפוז רכות
.להסיר מהלהבה
-
:הכנת בלילת העוגה
לקערת מיקסר לצקת את הביצים, סוכר והוניל. לערבל כ- 10 דקות או עד שהתערובת תפוחה ובהירה
.להוסיף את הקמח ולערבב קלות
לקפל פנימה את החמאה והשקדים הטחונים
.לצקת את הבלילה על התפוזים, להשאיר את מקל הוניל
.לאפות את העוגה כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן דקות ספורות
.להפוך את העוגה על משטח ,לפרוס ולהגיש
-

כרזות נוספות כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

No comments:

assets Creative Commons License