09/12/2011

עוגיות יווניות

''

עוגיות יווניות
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם חמאה
כוס סוכר לבן = 200 גרם
קליפה מגורדת מחצי תפוז
חצי כפית תמצית וניל
שני חלמונים מביצים גדולות
שתי כפות מיץ תפוזים
כוס קמח תופח (140 גרם) - או קמח רגיל בתוספת כפית אבקת אפייה
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל =380גרם
-
:להברשת העוגיות
ביצה טרופה
שתי כפות שומשום
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר לטרוף את החמאה,סוכר, קליפת תפוז ווניל עד קבלת תעורבת קצפית
.להוסיף לקערה חלמונים ,אחד אחר השני
.במהירות נמוכה להוסיף את המיץ והקמחים , ללוש עד קבלת בצק אחיד
.לכסות את הבצק ולקרר במקרר למשך 20 דקות
-
ליטול מהבצק כמות של כף לערך לגלגל לכדור. על משטח מקומח קלות לגלגל כל כדור לגליל באורך של כ 25 ס"מ
לקפל לשניים ולקלוע יחד או לסגור את הקצוות וליצור טבעת
.להניח את העווגיות על נייר אפייה
.להבריש את העוגיות בביצה. לפזר מעל שומשום
.לאפות בתנור החם כרבע שעה או עד הזהבה טובה
.לצנן את העוגיות בתוך התבנית למשך 10 דקות. להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לאחסן בכלי אטום

No comments:

assets Creative Commons License