15 December 2011

** מרק שום אפוי - הקרם דה לה קרם

והפעם מפינת המתכון המהיר: מרק שום אפוי
מרק המורכב מראשי שום אפויות עם בצל. השום והבצל מבושלים למרק יחד עם תפוחי אדמה וציר ירקות או עוף (אפשרי גם מים). אין תוספת של שומן , תיבול של מלח ופלפל והמרק נטחן לקרם חלק. מצויין

:אפשרויות גיוון המרק
לתבל את המרק המוכן במעט מיץ לימון סחוט טרי
לתבל את המרק במעט שמנת מתוקה (גם מופחתת שומן
לגרד מעט גבינת פרמזן מעל קערת המרק החם
לזלף מעט שמן זית מעל
להגיש את המרק עם קרוטונים או גריסיני שבור לחתיכות קטנות ,בצילום למטה

מרק שום אפוי
:אפיית השום- בצל
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
.על יריעה קטנה של נייר כסף שמים 2 ראשי שום-לשטוף, לעשות חתך רוחבי דק בראש השום
צמוד לראשי השום לשים בצל בינוני וגם 2 בצלצלי שאלוט - שניהם שטופים ולא קלופים (הבצלצלים זו אופציה, ממש לא חובה
.לנטף מעל מעט שמן זית (כפית עד 2). לפזר מעט מלח גס (אטלנטי). להדק מעל את נייר הכסף
לאת בתנור החם עד שהשום והבצל רכים (כבר לאחר כ 20 דקות תחושו בריח טוב..) . זמן האפייה יארך 40-45 דקות לערך
.להוציא מהתנור, לפתוח את נייר הכסף ולצנן מעט


:בישול המרק
: לשים בסיר בינוני (4 ליטר) על להבת גז בינונית
.שבע מאות גרם תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
.לצקת מעל ליטר מרק או מים
.לסחוט את השום מהקליפות (ללחוץ על כל שן שום, התוך מחליק החוצה), להוסיף לסיר
.את הבצלים לקלוף ולחתוך גס, להוסיף לסיר
.להביא את המרק לרתיחה
.לבשל (מכוסה) במשך כ - 20 דקות, עד לריכוך תפוחי האדמה
.לתבל במלח (שימוש במים יצריך קרוב ל 2 כפיות מלח, אחרת הפחיתו מלח) ופלפל
.לטחון את המרק עם בלנדר סטיק (בתוך הסיר) או בלנד רגיל
.להגיש את המרק חם בכוסות או קעריות מרק



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי יוצרת גם את בלוג האוכל פודפורנו להמונים 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License