20/12/2011

* סלט שומר, תפוזים וכוסברה

סלט שומר, תפוזים וכוסברה
סלט מרענן בעל צירוף טעמים פחות שגרתיים. הסלט מורכב בעיקר משומר טרי, פלחי תפוזים ובצל. בתיבול כוסברה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. חובה להכין את הסלט שעות או לילה מראש
.הסלט צבעוני ויפה. אל תוותרו על תוספת הכוסברה, היא מקנה לסלט טוויסט מעניין
.בצילום למטה - הסלט הטרי טרם אוחסן במקרר



















סלט שומר ותפוזים
לקערה גדולה פורסים דק שניים וחצי עד שלושה שומרים טריים. את השומרים שמשקלם הכולל חצי קילו יש לנקות קודם ולקטום קצוותיהם
.מוסיפים לקערה בצל בינוני קלוף פרוס דק
.מערבבים פנימה כפית מלח ומיץ מלימון שלם
 מוסיפים זסט מתפוז אחד כתום ויפה. מערבבים ומניחים לרבע שעה
.מומלץ לערבב מדי פעם
.את התפוז שגרדנו קליפתו קולפים בסכין כולל את קליפתו הלבנה
.חותכים לפלחים, מסירים מהפלחים כל קליפה וגרעינים
.קולפים תפוז נוסף וחותכים פלחים באותו האופן- מתפוז זה לא נצטרך זסט או גרידת הקליפה
.מסדרים/מערבבים את התפוז לתוך קערת השומר
.מפזרים מעל חופן כוסברה קצוץ דק
.בוזקים פלפל שחור טרי גרוס ומעט מלח אטלנטי במידה וחסרה מליחות
.ניתן לאכול את הסלט טרי, אך הסלט טעים יותר לאחר שהייה בקרור

 

No comments:

assets Creative Commons License