05 December 2011

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי, מתנה מעודנת מהמטבח

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הרעיון מהמגזין הבריטי המציע שפע 'מתכוני חג' בכללם מתנות מהמטבח המתאימות לכל טעם ובשלן. ערכתי מחדש את המתכון והתאמתי אותו למצאי החומרים שהיו בבית ולטעמנו האישי
קל מאוד להכין את הריבה, אין הכנות מראש והמרכיבים אינם דורשים טיפול מיוחד, כבר לאחר מספר דקות הריבה מתבשלת לה כבר בסיר
.זמן הבישול יארך כשעה ובדיקת מוכנות הריבה - כמו כל ריבה אחרת. הריבה מסמיכה עם הקירור
.ריח הריבה משכר והטעם עוד יותר. הריבה איננה חריפה ממש אלא בעלת חריפות עוקצנית מועטה




:הערות
יש להשתמש בקילו עגבניות בשלות. השתמשתי בעגבניות תמר, זה לא חובה להשתמש דווקא בעגבניות מסוג זה אך בחרו עגבניות בעלות טעם ולא עגבניות תפלות
השתמשו בפלפלי צ'ילי אדומים בשרניים וטריים. הפלפלים נמכרים במרכולים באריזות פלסטיק קשיחות ושקופות מומלץ להציץ לתוך המארז... המארזים (מאות גרמים = מארז) נשמרים היטב סגורים במקרר במשך כמה שבועות. ויתרתי על השימוש במעט למון גראס, אתם יכולים להוסיף
.המתכון המקורי עושה שימוש בחומץ יין אדום. השתמשתי בחומץ יין לבן
.יש להשתמש בסוכר דמררה זהוב ולא סוכר לבן
.ויתרתי על השימוש בכוכבי אניס, ניתן להוסיף 6 מהם לריבה, הוראות בהמשך


ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הכמות: כליטר ריבה . יתאים ל- 4 צינצנות קטנות
:החומרים
קילו עגבניות בשלות, רחוצות
שמונה פלפלי צ'ילי אדומים טריים, לבחור ארוכים- 4 להותיר שלמים, ל- 4 נותרים לחצות ולהוציא את הגרעינים לזרוק גלעינים
שש שיני שום, קלופות
מעט למון גראס- לא חובה
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, וקלוף
מאתיים מ"ל חומץ יין אדום
שש מאות גרם סוכר זהוב
שישה כוכבי אניס - לא חובה

:אופן ההכנה
.לקצוץ גס מחצית מכמות העגבניות ולשים לתוך מיכל מעבד מזון או בלנדר
:על קרש חיתוך לחתוך בחיתוך גס
.פלפלי צ'ילי, שום, (למון גראס) וג'ינג'ר. להוסיף הכל לבלנדר
.לצקת לבלנדר 60 מ"ל מכמות החומץ. להפעיל את הבלנדר עד שהכול טחון
.לצקת את התערובת לתוך סיר - סיר 4 ליטר בעל תחתית עבה יתאים
.להוסיף לסיר את יתרת החומץ, הסוכר וכוכבי האניס  במידה ומשתמשים באניס
.לבשל על להבה בינונית, לבחוש להמסת הסוכר
.להגביר את הלהבה ולהביא את הריבה לרתיחה
את יתר העגבניות לקצוץ בסכין ולהוסיפן לסיר, הפקטין שבזרעוני העגבניה יסייע להתמצקות הריבה
.להנמיך את הלהבה (על הלהבה הקטנה ביותר) ולבשל את הריבה כשעה או עד שהיא מוכנה
.הריבה המוכנה תתעבה ותסמיך
.לצנן מעט ולהעביר לצנצנות
.הריבה תשמר במקרר כ- 6 חודשים לאחר הפתיחה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License