05/01/2012

*תערוכת הבירה של ישראל: BEERS 2012 - אירוע טעימות בירה וסיידר-

טעמי דבש ,קרמל ,ארומה פרחונית, בננה מקורמלת, וניל, הדרים, סיידר ישראלי (מעולה!) , ג'ינג'ית, בהירה, אדמונית, בלונדית, כהה עם סיומת כמו של אספרסו לאחר ארוחה טובה
."בירה - " יש לה גוף שקשה להתעלם
.כל זה ועוד בערב של טעימות 11 סוגי סיידר והרבה בירה - פתיח מסקרן לתערוכת הבירה לשנת 2012 
BEERS 2012
.התערוכה תתקיים ביום ד' 11 לינואר 2012 בין השעות 16:00 ל 23:00 (היכל נוקיה ת"א) ואנחנו היינו שם בשביל לטעום קודם וגם לדווח
.תוכן הרשומה מובא כמידע לציבור והתרשמותי הפרטית


.חלקם של הסיידרים/הבירות שנטעמו הערב בוקבקו רק לאחרונה .הבודדים שטרם בוקבקו יוכנו עד לפתיחה הקרובה
.כל מבשלת תשיק בתערוכה בירה אחת (לפחות) מיוחדת. התערוכה תכלול עשרות מציגי בירה וגם סיידר ישראלי/מיובא
?אז מה היה לנו 
אירוע טעימות במסגרת תערוכת הבירה הקרובה. טעימת הבירה המיוחדת נתנה לנו הזדמנות לטעום לראשונה בירות מיוחדת שטרם נמכרו /נטעמו על ידי הקהל הרחב . הבירות עדיין לא הושקו בארץ ויושקו לראשונה במסגרת התערוכה
מדובר בבירות בוטיק מיוחדת שיובאו על ידי היבואנים הגדולים בארץ - בתערוכה ובירות חדשניות של מבשלות בוטיק ,בירות מעניינות של מבשלים בייתים
לפתיחה,  נטעמו 2 סוגי סיידר .שוק משקאות הסיידר המקומי מתעורר. סיידר הוא משקה איכותי וטעים במידה ועושים אותו נכון. המשקה 'קל' לשתיה ומתאים לאקלים הישראלי. אחוזי האלכוהול של הסיידרים 4-6%
-
 סיידר מתוק "באסטר 48" של מבשלת ישרא-אייל בעל צבע כהה. תחילת תהליך הייצור החל בסמוך לתערוכה
אגב, המשקה .. ע"ש הכלב (המיוחד) של הבעלים. משקה ללא תוספת סוכר (להגשה עם קרח) טעם לי מאוד

-
. סיידר בהיר אורגני ללא תוספת מים של 'טורא'- מוצר חדש 5.7 אחוזי אלכוהול . מיוצר ע"י ארז בן סעדון- יינן יקב טורא
המוצר לא מיהר לצאת לשוק ,וטוב שיצא .טעים לי
-
. בירה - אחוזת בית- אלנבי
.המבשלת שממוקמת באשדוד הוקמה בשנה האחרונה. התמחות המבשלת בייצור 'בירות הבית' לרשת מעדניות
הבירה בסגנון בווארי- גרמני. סוג של לאגר כמו שהוכן לפני כ 200 שנה. 5.3% אלכוהול .צבע הבירה כתמתם בעלת הדגשי טעמים : דבש,קרמל. טעם מתקתק
-
בירה: מבשלת 'העם' - הדובים
בירה שיוצרה במיוחד לתערוכת הבירות הקרובה. המבשלת הוקמה בשנת 2011 ומתמחה בייצור בירה על פי דרישה/על פי  מתכון המזמין. המבשלת מייצרת גם 'פרייבט לייבל' למסעדות/רשתות שיווק ומזון/מותגי בירה
.צבע הבירה בהיר יחסית. בעל ארומה פרחונית, כמו טעם ליצ'י, כישות
-
. בירה 'מלכה' בהירה- בירה חיטה בווארית
.המבשלת קיימת משנת 2006 יצרה עד כה 3 סוגי בירות
.מלכה תציג בתערוכה בירה חדשה 5% אלכוהול
בירת חיטת קלאסית . בירה 'גרמנית' בעלת טעמים של ציפורן,בננה,' מסטיק ורוד' . הבירה איננה מסוננת והיתה לי אישית פחות טעימה. משווקת ע"י חב' הכרם
-
:המשך הטעימות כלל בירות חזקות יותר, בעלות מאפיינים חורפיים- כבדות וגם עושר
. ג'מס- בירה "בלייזר" המיוצרת בפתח תקוה. שיתוף פעולה של מגזין בלייזר ומבשלת ג'מס
.בירה בסגנון אייל בצבע חום . מסורתית אנגלית-  6% אלכוהול. טעמי קפה, קקאו. סיומת מרירה
-
בירה - מבשלת שפירא
.המבשלת השניה הכי חדשה בישראל הממוקמת באזור התעשייה בבית שמש
.המבשלת מייצרת 2 סוגי בירה גם בירה חורפית ה 'וינטר איל'. הבירה בצבע חום אדמדם 6.8% אחוזי אלכוהול
הבירה היתה לי טעימה במיוחד. הבירה מיושנת עם שבבי עץ שהושרו בוויסקי ג'ק דניאלס. שחר הרץ שהנחה את הערב ממליץ לחמם מעט את כוס הבירה ביד באופן זה הבירה 'תפתח יותר'. הבירה בעלת גוף כבד ועשיר, טעם וניל מורגש. מומלץ ללגום בטמפרטורה של 12-14 מעלות
-
בירה 'עוג' - מבשלת הגולן
עוג חיטה דאבל בוק .% 7.5 אחוזי אלכוהול . כמות לתת כפולה מהרגיל .לדברי שחר אחוז כהיל לא מקובל בבירות מסוג זה. צבע הבירה דבשי בעלת טעם של בננה מקורמלת- בננה דבש. יופי של בירה
-
בירה פאבו טריפל
.הבירה מיוצרת בזכרון . בעלת רעננות הדרית 9% אלכוהול. סגנון בלגי, סוכרתי , מתוק יותר ופחות מר
השם 'טריפל' ניתן לבירה = פי 3 תכולת לתת. צבע אדמדמם נחושתי . גם בירה זו עדיף לחמם את הכוס מעט ביד לפני השתיה לקבלת מקסימום ארומה
-
בירה טריפל בלגי - מבשלת שריגים
.מבשלת חדשה מאוד הממוקמת בעמק האלה. בירה בסגנון מנזרים בלגית 9.2% אלכוהול
.צבע הבירה בהיר ומעט עכור. המבשלת הקיימת זה חודש מייצרת את הבירה הבלגית 'מההתחלה ועד הסוף
-
 בירה "בלאק" -מבשלת אלכסנדר
המבשלת הושקה בשנת 2011 . מייצרת בירה עונתית עם לתת קלוי. הבירה כהה מאוד. שחר אומר "יש לה גוף שקשה להתעלם". טעמי שוקולד מריר .הבירה אמורה להתיישן הייטב ולהשביח עם הזמן .סיומת ארוכה כמו אספרסו לאחר הארוחה. מומלץ לחמם מעט את הבירה
-
? מה צפוי עוד בתערוכה
.יבואן ברזי בירה
.סדנאות בנושאי בירה הכוללות הרצאה וטעימה אחת
.הרצאות של אורחים מחו"ל, גם מגרמניה
.השקה של אפליקציה מיוחדת לאייפון
. שני מתחמי אוכל
.לדברי שחר , למגיעים , מומלץ להגיע לתערוכה בשעות המוקדמות והחל מהשעה 16:00

1 comment:

דורה said...

אני אוהבת בירה אבל בירה בטעם מסטיק ורוד? בננה? וניל? הזוי. זו לא בירה, צריך להמציא לזה שם אחר. צריך להוציא כבר מפה מיוחדת לכל הבירות במקום לשווק מפת תל אביב לתיירים.

assets Creative Commons License