02/01/2012

* השאירו אותי לבד (!) ..עם פודינג סולת חם וקערית סוכר- וזה כייף גדול

פודינג סולת -חלב ,שמנת ווניל
?איך מכינים
מערבבים בסיר: חלב, שמנת לבישול -רכשו קרטון קטן וסטנדרטי של שמנת לבישול, סוכר, קורט מלח ווניל. במידה ואין ברשותכם מקל וניל השתמשו בתמצית וניל, איכותית בלבד. את המקל חשוב לחצות או לרוקן תוכנו לתוך החלב. אני אוהבת לבשל את המקל בחלב בגלל חיבה עזה לטעם ונילי. מביאים לרתיחה ומזלפים פנימה את הסולת. מבשלים על להבה מתונה 10 דקות עד שמסמיך
.יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים חם, פושר או קר מהמקרר
.ניתן לבזוק מעט סוכר על הרפרפת החמה אבל זה לא חובה, הפודינג מושלם ככה
הערה: דייסת סולת 'רגילה' לא נאכלת בשיגרה כשהיא קרה. אבל זה לא 'סתם' דייסה וטעים מאוד גם קר. ישמר במקרר ימים אחדים בכלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול


מה צריך ? חלב -אבל הרבה חלב. שמנת לבישול 15 אחוזי שומן, ככה, לא הרבה מדי. סוכר, שיהיה קצת מתוק על הלשון, וניל שיהיה ריח וטעם גן עדן .. וסולת שיהיה סמיך, הפודינג המנחם שלנו

בצילום:מימין, שמנת לבישול 15% , במרכז סוכר + חצי מקל וניל חצוי, משמאל- הסולת


:בואו נמלא את סיר החלב בליטר חלב טרי


בצילום: הפודינג החם בסיר



בגרמניה הרפרפת הזו מוכנה עם מוצרי חלב מלאים ושמנים יותר מאלו הנמכרים בארץ:  חלב מלא (קרוב ל 70%) ושמנת בעלת אחוזי שומן רבים יותר (18%) משמנת לבישול המקומית. המתכון של אולריק מכרה ממזמן הוכן עם מרכיבים מקומיים ונחל הצלחה. לפני שנים כתבתי לאולריק. (לאחר שמצאתי פודינג דומה קרמי,שמנתי בסופר כפרי בגרמניה). סיפרתי לה שהכנתי את הרפרפת שלה והיא טעימה לנו כל כך. בהקדמה למתכון אולריק קוראת לפודינג : פודינג סולת המבושל באהבה. היא, מצידה התבדחה עימי והשיבה שאיננה מחליפה את המתכון הזה של הסבתא.. ובמקרה שלה יש קשר בלתי וודאי.. בין פירוש שמה בגרמנית לבין המרשרשים שלה. כצ'ופר היא שלחה לי מתכון סבתא נוסף של כופתאות סולת שלא יצא לי עדיין לנסות במטבחנו - כופתאות 'עננים' כך קראה להן, נתונים בדף צהבהב וישן


הרפרפת הזו מתבשלת חיש קל על להבת הגז. לערך בדקה השמינית מתחילת הרתיחה הרפרפת מסמיכה ממש
המתיקות עדינה ואינה מצריכה לטעמי תוספת של סוכר. אל תשכחו להוציא את מקל הוניל בתום הבישול
?מי רוצה מנה של פודינג חם ומפנק


פודינג סולת
הכמות : 8 מנות
:החומרים
ליטר חלב 3% שומן
מאתיים מ"ל שמנת לבישול 15%
שני שליש כוס סולת = 100 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
קורט מלח דק
חצי מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית

:אופן ההכנה
.בסיר על להבה בינונית מערבבים יחד את כל המרכיבים מלבד הסולת
.מביאים לרתיחה
.יוצקים פנימה את הסולת, בעדינות
.מבשלים בבחישה על להבה מתונה-נמוכה עד שמסמיך, כ- 10 דקות
.להוציא את מקל הוניל
.לצנן בסיר דקות אחדות(5). לצקת לכלי הגשה אישיים
.לאכול חם או פושר או קר מהמקרר


אמא , תודה על סיר החלב. רק אמרתי שאני צריכה.. ושלחת לי עוד כמה ..הייתי מאמצת את הסיר הזה ..אבל הבטחתי להחזיר. אני אחזיר יחד עם צנצנת גדולה של פודינג 
הערה מאוחרת : שכחתי להוסיף לצילום את התותים היפים.. מילא
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

3 comments:

Anonymous said...

הבלוג מקסים,המתכונים משגעים ואת הסיר...אני מבקשת לקנות ממך.בכל מחיר.אנא...התעלפתי עליו!!
טליה
054-2405260

Chanita Harel חני הראל said...

לטליה היקרה שכתבה

הבלוג מקסים,המתכונים משגעים ואת הסיר...אני מבקשת לקנות ממך.בכל מחיר.אנא...התעלפתי עליו!!
______________

אינני מפרסמת את תגובתך מכיון שצורף הטלפון הפרטי. כפי שכתבתי ,הסיר האהוב של אימי והתחייבתי להחזירו. הסיר הישן עדיין בשימוש בעיקר לחימום/הרתחת חלב או הכנת קניידלך או מרקים חלביים או השבוע אצלנו לפודינג סולת. מבטיחה לעדכן אותך טלפונית במידה ואראה סיר כזה. מודה לך על התגובה, חני

Anonymous said...

חני יקרה, תודה על ההתייחסות.אהיה יותר ממאושרת לקנות סיר כזה.אני מאוד מודה לך על נכונותך לעזור לי בעניין זה.
שוב,תודות והערכה רבה על הבלוג המקסים,המעניין והמקסים שלך
בברכה
טליה

assets Creative Commons License