15 January 2012

*מתנות מהמטבח - שום כבוש

שום כבוש
המרכיבים: ראש שום גדול, חומץ יין לבן, סוכר, פלפל שחור, פלפל צ'ילי
 
:שיני השום בתחמיץ מוכנות

:תקריב


מתכון מהיר הכנה לשום בתחמיץ עם חומץ מתובל. המתכון מוכן תוך דקות ספורות אך יש להשאירו במקרר 24 שעות לפני ההגשה
השום מאבד את חריפותו וקשיחותו הטבעית, הוא מתרכ , צבעו משתנה והוא מאוד טעים (ובכלל לא חמוץ). למה ישתדך השום ?- הוא יכול להוות פתיח מעורר תיאבון/תוספת למנות בשר (עם שום), סלטים וסנדוויצ'ים
.מומלץ להשתמש בשיני שום גדולות. במידה והן גדולות מדי - חצו אותן לאורכן
.השום יישמר במקרר כחודש. אפשר להכפיל כמויות
.מתנה מהמטבח לעצמכם או למישהו.. שאתם אוהבים
.ותודה לאימא'שלי שהכינה לי את משטח העץ (המצולם כאן), בדיוק כפי שרציתי
שום כבוש
:הנוסחא : לכל ראש שום גדול במשקל (כולל הקליפה) 100 גרם
שלושת רבעי כוס חומץ בן יין לבן
שתי כפות סוכר לבן
רבע כפית פלפל צ'ילי גרוס
רבע כפית זרעוני פלפל שחור שלמים
רבע כפית תערובת תבלין לכבושים (למשל של החברה הזו) או כמות זהה של זרעוני כמון- לא טחון
*
צנצנת קטנה
:ההכנה
.בקלחת קטנה (או סיר קטן) על להבה בינונית לערבב את החומץ,סוכר ותבלינים. להביא לרתיחה
. להוסיף את שיני השום הקלופות
.להרתיח ללא מכסה במשך 3 דקות
.לצקת את השום עם התחמיץ והתבלינים לצינצנת זכוכית
.לכסות ולצנן מעט בחוץ. לאחסן במקרר יממה לפני ההגשה

רגע לפני הגשם -יום שישי  13.1.2012 
ברחוב קטן, לא רחוק מהים פגשתי בעץ מסובך

.אתמול בערב , מישהו ממקום אחר בעולם.. חפץ לתרגם מתכון מהבלוג הנוסף שלנו מאנגלית לעברית
[המתכון התפרסם כבר כאן בבלוג בעברית : נגיסוני תפוחי אדמה]
.הנה המתכון המקורי, בצילום מסך [לא נגענו :-) ]- זה מה שהתקבל ברגע התרגום .מעניין ...מה התבשל שם במטבח

צילום המסך ניתן להגדלה
*
לסיום רשומה זו, ברצוני להשאיר אותכם עם טעם מתוק במיוחד:  ככה אני אוהבת אותו:פריך בחוץ ורך בפנים

*
AlterNet
 כיצד מזון מהונדס גנטית יכול להשפיע על בריאותנו ? - כתבה חדשה באלטר נט
*
!תאווה לעיניים" - פרגנו לבלוגי האוכל שאתם אוהבים"
*
  חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License