20/01/2012

מתנות מהמטבח - קרם בוואריה ג'ינג'ר

קרם בוואריה ג'ינג'ר

הוא נכנס הביתה קצת מהסס שואל אותי היכן המטבח ואיפה הגז. איש גבוה, רזה, עיניים טובות וכחולות. שיבה חיננית זרקה בשערו
לבוש היה בחולצת משבצות שידעה ימים טובים יותר ומעליה טי-שירט קצרה ורחבה עם לוגו של חברת הגז. ביד החזיק תיק בית ספר ורוד לגמרי עם ציור של ברבי .. רגע, תכף אתחיל.. מההתחלה
----
ישנם ימים כאלו שקצת קר ומשעמם ואתם נכנסים למטבח לשחק, ואני, עמדתי ובחשתי פולנטה סמיכה וצהובה מקמח תירס איטלקי משובח. חצי שעה בחשתי אותה ולאחר שהראתה סימני הפרדות מהסיר הכבד, העשרתי אותה בחמאה וגבינת פרמזן מגוררת. חם וטעים. שיטחתי את התערובת על תבנית גדולה והנחתי לקרור. נטלתי חותכן עוגיות וקרצתי עיגולי פולנטה.. (נו, שיעמם לי..).העיגולים היפים נאפו עם גבינות בתנור החם ... נשארתי עם מטבח מלא כלים ומבולגן 
! מאוחר יותר נכנסתי למטבח לבשל משהו טעים ו - אין גז
גם החלפה שעשיתי בין בלוני הגז לא עזרה. סימה מחברת הגז ענתה לי למחרת בבוקר בקול מפוהק. אמרתי לה שאין לנו גז וזה דחוף לי שיהיה היום. בקשתי שתאזכר אותי מתי הזמנתי זוג בלוני גז לאחרונה, כי זה לא היה מזמן ..הבלונים אינם ריקים אני צריכה טכנאי! בבקשה. היא, אדישה לגמרי השיבה שהקור הזה מציף אותם בקריאות שרות והזמנות גז .. אז טכנאי יגיע בשבוע הבא
ואם את צריכה גז זה 'לא יום החלוקה שלך' המתיני בסבלנות
מיותר לציין שביקשתי באסרטיביות מתונה שטכנאי יגיע עלי עוד היום. אני מוכנה לעזוב הכול..שיגיע גם כעת (!). בשעות אחר הצהריים התקשר ליאוניד ואמר שהוא קרוב.. ו"אני יכול לרדת" . המבטא שלו היה כבד. המתנתי לו בחצר ולקח לו זמן להשתחל מרכב השרות אוחז בתיק הברבי הורוד - מלא בכלי עבודה ואיזה כבל מציץ משם גם
ניגשנו לבלוני הגז. "הבלונים שלך מלא.. " אמר בעודו מנענע אותם. "איפה מטבח שלך ?.."  לאחר בדיקה קצרה הוא החליף את צינור הגז השחור. ויש גז !! . או אז ליאוניד התיישב אצלנו לשולחן האוכל (לא, הוא לא רצה קפה , גם לא עוגיות) ורשם דיאגנוזה ארוכה.. עם העתקים .ואולי ליאוניד בכלל רופא
"לפני לכתו ייעץ לי לזרוק את הצינור הישן לפח.. "שלא יעשה לך בבית ריח גז
.בלכתו חשבתי לתת לו גם את שקית הזבל שבכניסה , אבל גם לי יש גבולות.. סתאאאם
. האיש היה טכנאי מצויין
!מאוחר יותר נכנסתי למטבח לשחק והפעם להכין קרם בוואריה עם ג'ינג'ר. כזה עוד לא אכלתם



:הערות לפני שמתחילים
.קרם הבוואריה כולל מעט מרכיבים. חשוב שכולם יהיו מאיכות טובה
.המתכון קל יחסית להכנה אבל דורש נכנה מוקדמת והקפדה -הן בשקילת חומרי הגלם והן בזמן הבישול
נעשה שימוש בשני מיכלי שמנת מתוקה= חצי ליטר שמנת. לקרם המבושל ניתן להשתמש בשמנת מתוקה בעלת 32 אחוזי שומן. להקצפה השתמשו בשמנת מתוקה שמנה קצת יותר
ג'ינג'ר מסוכר- מוצר יבוא בדרך כלל (מהמזרח הרחוק) נמכר בחנויות תבלינים וטבע במשקל בצורת 'קוביות' לא אחידות. משקל כל חתיכה קטנה עומד על כעשרה גרם בממוצע. למתכון נחוצים כ- 6 עד שבע חתיכות.  ישנם מקומות שתוכלו למלא לכם את כמות הג'ינג'ר הנחוצה (זה טעים לנשנוש גם ככה, ומעט חריף).  נקודות מכירה אחדות יכינו עבורכם מארזים מוכנים מראש. רכשו את הג'ינג'ר כשהוא רך ולא מיובש (אזי קצת ישן)  וללא ציפוי סוכר. אני ממליצה לחלוט אותו לשניות ספורות במים רותחים ולסנן. כמות של 60 גרם בקרם תניב טעם ג'ינג'ר עדין ולא חריף. ניתן להוסיף 20-30 גרם נוספים לטעם מודגש עוד יותר
.סוכר- כמות הסוכר תניב קרם בעל מתיקות עדינה. לאוהבי מתיקות השתמשו בחצי כוס סוכר לבן שזה מאה גרם
.חלמונים - השתמשו בחלמונים מביצים גדולות. חשוב להפרידן היטב מהחלבונים בכדי שלא ישארו כלל סימני חלבון

בצילום : השמנת המתוקה רגע לפני הרתיחה - בקערה: החלמונים הטרופים עם הסוכר
ג'לטין: השתמשו בכף ג'לטין ללא טעם. יש להמיסו בקערית קטנה במים חמים להניח לדקות ספורות. במידה והוא מתגבש מעט טרם הוספתו לקרם טפטפו לתוכו מעט מים רותחים וערבבו. הוא במילא יימס לגמרי לתוך הקרם החם
קל להמיס את הג'לטין באופן זה : לפזר את אבקת הג'לטין על המים ולנער עד שכל הגרגירים שוקעים לנוזל. לערבב קלות והלניח עד לשימוש

בצילום: הג'ינג'ר המסוכר מעורבב עם הקרם המבושל והמוכן
שמנת מתוקה :לפני הוספתה לקרם- יש להקציפה עד דרגת קצפת מוצקה
.ניתן להשאיר בצד 2-3 כפות קצפת לעיטור הקרם המוכן
.הקרם בוואריה מתגבש במקרר תוך שעות ספורות
הכמות תספיק ל - 6 מנות הגשה גדולות להגשה בכלים בתכולה של חצי כוס או כמעט כפול קטנות יותר. ניתן לשחרר כל מיכל קטן לאחר ההתגבשות במקרר על צלחת הגשה
.הקרם יפה להגשה עם פירות טריים וצבעוניים
[.לפרטי רכישה של הכלים האישיים המצולמים, אנא פנו במייל]

אינכם חייבים לשחק עם האפרסמון כפי שאני עשיתי.. להכנת לבבות או צורות אחרות- פרסו את הפרי לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ או טיפה יותר (לא לקלוף את הפרי) עם חותכן עוגיות קטנטן קרצו צורה רצויה

:חשוב להעביר את החותכן דרך פרוסת הפרי עד לצידה השני ואז לשחרר את הלב או הפרח


קרם בוואריה ג'ינג'ר
:החומרים
כוס שמנת מתוקה 32% שומן = 250 מ"ל
שמונים גרם סוכר לבן= קצת פחות מחצי כוס
שלושה חלמונים מביצים גדולות
כף מדידה של ג'לטין מומס בשתי כפות מים
שישים גרם ג'ינג'ר מסוכר (חלוט) קצוץ גס
כוס שמנת מתוקה 38% שומן = 250 מ"ל

:אופן ההכנה
.בקלחת/סיר קטן להביא לרתיחה את השמנת (32%) המתוקה
.בקערית לטרוף את החלמונים והסוכר עד קבלת קרם בהיר וחלק
להוסיף מעט שמנת מתוקה רותחת לקערת החלמונים-סוכר ולטרוף היטב. פעולה זו תשווה את טמפרטורת שתי התערובות
.לצקת בעדינות ובהדרגה את בטריפה מתמדת (מטרפה ידנית) את כל השמנת לתוך הקערה
להחזיר לסיר ולבשל בבחישה על להבה נמוכה עד שהקרם סמיך . הקרם המוכן יגיע ל 90 מעלות ויכסה את כף העץ ולא יהיה נוזלי מדי


.להסיר את הסיר מהלהבה. לערבב פנימה את הג'לטין המומס
.להוסיף את חתיכות הג'ינג'ר הקצוץ
.לצנן מעט
להעביר את הקרם לתוך מיכל של מעבד מזון או בלנדר. לערבל עד שהג'נג'ר נבלע לתוך התערובת ולא נראים עוד חתיכות ג'ינג'ר. להעביר לקערה בינונית.לצנן בחוץ
.להקציף את השמנת מתוקה (38%) לקצפת. לקפל את הקצפת לתוך קרם הג'ינג'ר
.להעביר לכלי הגשה אישיים לעטר בקצפת/פרי ולצנן במקרר

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

מתי said...

נראה טעים, אבל הייתי מעוניינת לדעת מהיכן רכשת את המעמד?

Chanita Harel חני הראל said...

בבקשה ,שלחי לי מייל ואשלח לך את כתובת החנות ושם המוצר
למייל
המייל-
foodporncafe
בג'ימייל או השאירי כתובת מייל בתגובה. אני לא אפרסם את כתובתך ברבים

assets Creative Commons License