06 February 2012

**עוגיות להמונים -עוגיות כמו מקונדיטוריה הכי טובה, אצלכם בבית

לקחתי לי אתמול משימה פשוטה לכאורה. להכין 2 בצקי עוגיות (חדשות), שניהם מצריכים קרור במקרר של שעתיים לפחות. היה פשוט להכין את בצקי העוגיות במיקסר אחד אחרי השני מבלי לנקות אחרי (את המיקסר).. חסכתי גם קערות נוספות .. כשאת הקמח ניפיתי ישירות לקערת המיקסר ולא לתוך קערה נפרדת. כל העוגיות נאפות בחום גבוה ונאפו אחת אחרי השניה בתנור
 

העוגיות מוצלחות. מתיקותם עדינה (יותר בסגנון אירופאי ולא אמריקאי) וצורתן נאה. את הבצקים יש לרדד לא דק מדי ולקרוץ או לחתוך עוגיות. מתקבלות עשרות עוגיות מושלמות




:עוגיות שוקולד

העוגיות מכילות טבלית אחת של שוקולד מריר במשקל של מאה גרם. את השוקולד חתכו לחתיכות קטנות בעזרת סכין גדולה וחדה ישירות על קרש החיתוך ואז הוסיפו לבצק. העוגיות מכילות (הרבה) קליפת תפוז מגורר והן שונות מעוגיות שוקולד 'צ'יפס' אחרות בזכות צורתן השטוחה והאחידה וגם טעמן העדין
:עוגיות הג'ינג'ר


העוגיות אינן מכילות חומרי התפחה. הן מרודדות ונחתכות למלבנים בגודל בינוני. העוגות בעלות ברק וצבע יפה.לפני הכנסתן לתנור יש להבריש כל עוגיה בחלמון טרוף ולפזר מעט ג'ינג'ר מסוכר. גם בצק העוגיות מכיל ג'ינג'ר מסוכר. חובבי המתוק הזה יכולים לחזק את טעם העוגיה ולהגדיל את כמות הג'ינג'ר בעוד שתי קוביות
! אפשר לגשת לעבודה ולהכין עוגיות
עוגיות שוקולד תפוז
כמות : כ 50 עוגיות
:החומרים
מאה גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
מאה עשרים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
קורט מלח
ביצה גדולה
קליפה מגוררת מתפוז שלם
מאתיים גרם קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
=
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה
:אופן ההכנה
.להכין את הבצק כשעתיים לפני האפייה
.בעזרת סכין חדה לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות
.בקערת מיקסר לטרוף: חמאה, סוכר, מלח, ביצה וגרידת תפוז. לערבב לקבלת תערובת קרמית
.לנפות פנימה את הקמח ואבקת האפיה
.להוסיף את השוקולד הקצוץ
לערבב את כל המרכיבים קצרות. לאחד לכדור בצק (דביק מעט, שימו מעט קמח על היד) ולהעביר לשקית ניילון
.לצנן את הבצק למשך שעתיים לפחות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
על משטח מקומח קלות לשטח את כדור הבצק עם היד ולרדד(את כל כמות הבצק בבת אחת) לעובי חצי ס"מ
לקרוץ עוגיות עגולות בקוטר של כ 5 ס"מ. להניח על תבנית האפייה (לרווח מעט) לאפות משך 9-10 דקות
הכמות תספיק לשתי תבניות אפייה. במידה ואופים באותה התבנית יש לצנן אותה קודם (בחוץ) דקות אחדות ורק אז לשים בתוכה את יתרת העוגיות
.לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום

עוגיות ג'ינג'ר מסוכר
.להכין את הבצק כשעתיים לפני האפייה

:החומרים
ארבע עד 6 חתיכות של ג'ינג'ר מסוכר= קוביות
מאה חמישים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר = חצי כוס
ביצה גדולה
קורט מלח
חצי כפית אבקת ג'ינגר טחון
שלוש מאות גרם קמח רגיל
-
:לציפוי
חלמון מהול במעט מים
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה

:אופן ההכנה
.לקצוץ דק את כל כמות הג'ינגר. לשמור חצי לציפוי, היתר יוסף לבצק
בקערת מיקסר להקרים יחד : חמאה, סוכר, ביצה, קורט מלח, אבקת ג'ינג'ר ומחצית מכמות הג'ינג'ר המסוכר
.לנפות לקערה קמח ולערבב קצרות
.ליצור מהבצק כדור (הבצק איננו דביק) לשים בשקית ניילון ולאחסן במקרר למשך כשעתיים
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 3 חלקים
.לרדד כל שליש בצק על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ
.בעזרת סכין או גלגלת לחתוך את הבצק למלבנים בגודל 3.5 ס"מ על 6 ס"מ
.להניח את העוגיות בתבנית האפייה
.להבריש כל עוגיה בחלמון טרוף עם מעט מים
.לפזר מעט (או הרבה) ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק מעל כל עוגיה
.לאפות כ - 10 דקות בתנור החם או עד שהעוגיה זהובה היטב
.להמשיך לאפות את יתר העוגיות באותו האופן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License