09 February 2012

* עוגיות מקמח שומשום קלוי

שומשום
כמה יפה ! מפלצת העוגיות טרם הלכה מכאן. היום יש מתכון חדש לעוגיות. הוא מצידו אומר לי שמותר לי עוד עוגיה כי : עוד עוגיה, פחות עוגיה קטנה זה לא ניכר על הגיזרה
.העוגיות הללו מכילות מעט מרכיבים והן קלות להכנה. העוגיה מכילה קמח שומשום ולא שומשום שלם
איך מכינים? קולים את השומשום במחבת גדולה יבשה או בתנור עד שהוא מזהיב היטב. לאחר מכן טוחנים אותו במעבד מזון לקמח. בזמן הטחינה תרגישו בריח מוכר של טחינה(הרוטב) ..לקמח השומשום מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים לבצק, דקה זה לוקח והבצק כייפי למגע. בידיים לחות מגלגלים את הבצק לגלילים צרים ומכניסים לתנור לאפייה קצרה. חשוב: לרכוש שומשום טרי או לרכוש לפי משקל בחנות תבלינים מהימנה על מנת שטעם השומשום לא יהיה מריר


המתכון יניב כמות לשתי תבניות גדולות של התנור. עשרות בודדות של עוגיות. כאן הבצק המגולגל. ניתן וקל ליצור מקלונים קטנים או גם טבעות קטנות , רק בעזרת ידיים לחות

עוגיות מקמח שומשום קלוי
:החומרים
שתי כוסות שומשום = 300 גרם
שתי ביצים גדולות
חצי כוס קמח לבן רגיל = 70 גרם
חצי כוס סוכר לבן או זהוב = 100 גרם , בעוגיות שלי יש סוכר זהוב
כפית אבקת אפייה
מיץ מחצי לימון
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
את השומשום לפזר במחבת גדולה ויבשה ולקלות (לערבב מדי פעם) עד שהוא זהוב. ניתן לקלות גם בתנור. לצנן מעט
לטחון את השומשום במעבד מזון עד קבלת קמח. טחנתי את השומשום במעבד מזון קטן ובכמה סבבים. תהליך הטחינה זריז
בקערת מיקסר או קערה רגילה לערבב את כל המרכיבים יחד. חיש קל תקבלו בצק צהבהב. להעבירו למשטח רידוד, .אין צורך לקמח
בעזרת ידיים לחות, ליטול מהבצק חתיכות ולגלגל לגלילים קטנים. להניחם במרחקים קטנים על נייר האפייה
.לאפות את העוגיות בתנור החם עד להשחמה קלה במשך כ 12-14 דקות
.לצנן את העוגיות על רשת ולשמור בכלי אטום
מספר עוגיות נשכחו בתנור בזמן שהטלפון צלצל. האמנו לי : ככה שחומות קצת יותר.. הן הכי טעימות

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License