03 March 2012

מתכון ללחמניות רום מתקתקות

לאחר שהלחמניות יצאו מתנור האפייה , נאנחתי (לעצמי): יום לימודים ארוך .. עבדתי עליכן, אך - אתן שוות כל ביס. לדן לאפרד האופה הבריטי החביב עלי יש רעיונות ומתכוני אפייה נהדרים. עד היום הוציא לאור מספר ספרי אפייה, הוא מתחזק אתר, פורום, טור ואפילו כתב לי פעם מזמן שבביקורו בארץ חיבב במיוחד את הלחמים שאכל ביפו. לחמניות הברנדי המתקתקות של דן הן גירסא אישית שלו למספר לחמניות אנגליות מסורתיות/מאפיות מובחרות. המשותף לכולן- מתיקות ובצק עשיר. לקחתי את הרעיון של דן והפכתי אותו הלחמניות - שניים עשר במספר היו נפלאות. קרומן פריך, הניחוח עדין של רום (דן משתמש בברנדי) ומעל גבישי סוכר לבן. דן מציע לאכול את הלחמניות עם הריבה הטובה ביותר שברשותכם

ואני, אכלתי אותן עם גבינות טובות (מהשוק בירושלים) וחמאה וגם ריבת תאנים שהכנו בסתיו ולא שבעתי עד שלחמניה אחת נוספת באה לקרבי. קשים חיי בלוגרית אוכל..קחו הצצה מהלחמניות שריחן וטעמן נפלא , ממש

לחמניות רום מתקתקות
לעיסת השמרים
מאה עשרים וחמישה גרם חלב פושר
חצי כפית שמרים יבשים או פי 3 שמרים טריים
חמישים גרם סוכר לבן
מאה וחמישים גרם קמח מיוחד ללחם
חמישים גרם שמנת מתוקה 32%
לבצק
שלוש מאות וחמישים גרם קמח מיוחד ללחם
כפית וחצי מלח דק
מאה גרם חמאה, רכה
ביצה אחת בינונית או גדולה
חמישים גרם רום /ברנדי
עיסת השמרים
-
מעט רום או ברנדי להברשת הלחמניות + מעט סוכר לזרייה על הלחמניות
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה

הכנת עיסת השמרים
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים יחד.לכסות ולהניח במקום חמים 30-40 דקות
הכנת בצק הלחמניות
בקערת מיקסר לערבב את הקמח והמלח
להוסיף את החמאה בחתיכות ולערבב לקבלת תערובת פירורית
לטרוף את הביצה והרום לתערובת השמרים.להוסיפה לתערובת הקמח שבקערת המיקסר
ללוש הכל יחד. להניח למשך 10 דקות
להעביר את הבצק למשטח. ללוש מעט (10-15 שניות) להחזיר לקערה ולהניח למשך 10 דקות
ללוש את הבצק שוב למספר שניות, להניח למשך 10 דקות
לחזור על הפעולה לאחר 30 דקות ושוב לאחר שעה שלמה
לחלק את הבצק ל - 12 חלקים שווים. כל חלק בצק ישקול קרוב ל- 80 גרם
לגלגל את כל חלקי הבצק לכדורים ולהניח בתבנית האפייה במרחקים
לכסות את התבנית ולהתפיח קרוב לשעתיים
לחמם תנור אפייה לחום גבוה - 200 מעלות
להבריש את הלחמניות במעט רום /ברנדי. לפזר מעט סוכר לבן על כל לחמניה
לאפות במרכז התנור במשך 15 דקות
להנמיך את חום התנור לחום בינוני (180 מעלות) ולהמשיך לאפות את הלחמניות עוד 10-15 דקות
הלחמניות המוכנות תהיינה בצבע זהוב עמוק. לצנן על רשת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License