10 March 2012

* *~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~

~~~~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~~
כמה כייף וטעים לנגוס בביסקוטי הללו.. אך לפני כן, ראו את דוגמניות המטבח- פרחי הנורית משוק הפרחים (תודה יקירי) שהחזיקו יפה כל כך שבוע תמים עד אתמול. הנה הן יממה לפני קמילתן

שישים ביסקוטי משובצים במשמש יבש, ג'ינג'ר מסוכר וגם אננס יבש ואיכותי. אתם מוזמנים לגוון את הפירות היבשים והתבלינים לטעמכם. רשימת מרכיבים קצרה יחסית הניבה יופי של ביסקוטי שאפשר לחתוך גם דק מאוד ללא שיתפוררו לכם! לאפות פעמיים בחום בינוני נמוך לאט

בתמונה למעלה :קמח, סוכר לבן, ביצים, שמן, פירות יבשים- משמש, ג'ינג'ר ואננס, תבלינים


בצילום : חלק מהביסקוטי ארוזים כבר באריזת מתנה - קופסא מפח שנמצאה השבוע בבית
ביסקוטי עם פירות יבשים
הכמות: כ 60 עוגיות
:חומרים
שלוש כוסות קמח רגיל= 420 גרם
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם
כפית ורבע אבקת אפיה
חצי כפית מלח דק
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
כוס פירות יבשים קצוצים דק
חצי כוס שמן רגיל
ארבע ביצים גדולות
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערת המיקסר לערבב מרכיבים יבשים [מסומנים בצבע בורדו] ופירות יבשים קצוצים דק
.בקערה בינונית נפרדת לטרוף את הביצים והשמן
בזמן שהמיקסר עובד במהירות בינונית נמוכה להוסיף בהדרגה את תערובת הביצים והשמן. קל לעשות זאת על ידי העברת הנוזלים מהקערה לכוס המדידה. לערבב קצרות לקבלת בצק. הבצק יהיה דביק
להרטיב את הידיים ולחלק את הבצק שבתוך הקערה (או להעבירו למשטח עבודה) לשלושה חלקים שווים
להעביר כל חלק בצק לתבנית וליצור ממנו (במידת הצורך ,להרטיב שוב את הידיים במי הברז) כיכר קטנה ומוארכת. .לשמור על מרחקים בין 3 הכיכרות. הן יתפשטו לרוחב. כולן תכנסנה לתבנית אחת
.לאפות את 3 הכיכרות 35-40 דקות עד שהן זהובות ומוצקות למגע היד
.להוציא מהתנור. להעביר לרשת ולצנן לחלוטין
.בעזרת סכין גדולה ומשוננת ('סכין לחם') לחתוך כל כיכר לפרוסות אלכסוניות דקות יחסית. 15-20 יחידות מכל כיכר
.הכיכרות נפרסות נהדר ולכל עובי שתרצו ושומרות על יציבותן
להחזירן לתנור כשכל פרוסה במצב 'שכיבה' לאפייה נוספת באותו החום. שתי כיכרות יכנסו לסבב הראשון. את יתר הביסקוטי אפו בסבב השני
.יש לאפות את הביסקוטי עוד 7-10 דקות. ניתן להופכן במהלך האפייה
.לצנן לגמרי על רשת
.הביסקוטי ישמרו טובים בכלי אטום במשך מספר שבועות


ממרח אגוזי הלוז 'כמו נוטלה' התגלה שוב כטעים ביותר. המתכון המלא כאן. אגוזי הלוז (130 גרם) שנרכשו במרכול במחלקת הפירות היבשים (במארז שקול וארוז מראש)  היו טעימים מאוד.נשנשתי אותם בכל פעם קצת .. מזל שלממרח נחוצה כוס אגוזים אחת.. קלייתם ארכה פחות מעשר דקות ומיד בתום הקלייה הם הונחו במפית בד קטנה. שפשפתי אותם בזריזות וקליפתם נשרה חיש קל. לאחר מכן טחנתי את האגוזים, הוספתי את יתר החומרים (כפית וניל) וטיפה יותר שמן ויש יופי של ממרח
.הכמות המתקבלת היא כוס ומחצה. כדאי להכפיל כמוויות על מנת שיהיו לכם יופי של מתנות ארוזות יפה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

האם אפשר להכניס גם אגוזים
doritman@walla.com
מצטערת אין לי חשבון בגוגל אבל האתר שלך מקסים
דורית

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License