15 March 2012

גרנולה ברס ו(עוד)דברים יפים

הגרנולה ברס נארזו אחד אחד יפה (כמו סוכריות) ונסעו לצבא. עם שובו של המפקד שאהב את הטעם והמארז.. ננסה לצלם גרנולה בר אחד, כמובן שבמידה וישאר משהו. והפעם מתכון חדש לגמרי, טעים וקל להכנה .ניתן לפורר את המאפה ולהוסיפו למנת היוגורט (נטול סוכר ותוספים) היומית- זה בדיוק מה שאכלתי הבוקר לפני העבודה. וגם ניתן להקפיא את הגרנולה ברס בחתיכות או מפוררים בקופסא/שקית . המלצה שלי : הכינו למישהו אהוב במיוחד
בצילום: רשימת החומרים
גרנולה ברס
הכמות: 12 יחידות
:החומרים
מאה גרם חמאה
שלוש כפות דבש
שבעים גרם סוכר דמררה זהוב
מאה ארבעים גרם שיבולת שועל לבישול ,לא שיבולת שועל שלמה
חמישים גרם קוקוס
שלוש כפות שומשום
מאה גרם תערובת פירות יבשים ואגוזים- לבחירתכם , קצוץ
-
תבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
:בקלחת להמיס :חמאה, דבש וסוכר. להסיר מהלהבה ולהוסיף
.שיבולת שועל,קוקוס, שומשום ופירות יבשים (=הפעם אני שמתי מישמש וצימוקים כהים)ואגוזים .לערבב הכל
.לצקת את התערובת לתבנית . (התערובת פירורית,כלל לא נוזלית) להדק עם הכף לתבנית
בצילום: תבנית הגרנולה ברס לפני האפייה
.לאפות 30 עד 35 דקות. המאפה המוכן יהיה זהוב היטב
.לצנן כעשר דקות. לחתוך למלבנים.שימו לב: חיתוך מוקדם מדי יפורר חלק מהגרנולה ברס
.הגרנולה ברס ישמרו כשבוע ימים בחוץ- ארוזים אחד אחד או בכלי אטום או שבועות אחדים בהקפאה

נקודות מתוקות
:האמן הבריטי דמיאן הירסט מציג את עבודתו הנקראת 
Spot paintings
:היצירה עשויה כולה סוכריות צבעוניות
:תקריב
damien hirst spot paintings mms henry hargreaves 5 150x150 Damien Hirst Spot Paintings in M&Ms by Henry Hargreaves

מקור צילום הסוכריות
המדריך לבירה
רשת האוכל בארץ גדושה גם ב'מדריכים ומומחים' חדשים לנישות שונות בתחום האוכל. חלקם מנסה לעסוק בהקניית הבייסיק של הבישול והאפייה /שאלות ותשובות/המצאת גלגל מתכונים / נסיון לשווק לנו מסעדה חדשה /קופונים/מוצר/י חינם/מתנה. הנסיון עובד טוב בחלקו. מהשפע שברשת טוב לברור את דברי המומחים באמת - האתר הקנדי פוד נטוורק מפרסם לאחרונה את המדריך לבירה

.המדריך מסביר מהם ההבדלים בין סוגי הבירה ונותן גם דוגמאות
מקור
אתר מומלץ
bee in our bonnet
אתר המנוהל במשותף על ידי שתי אחיות. האתר כולל פרוייקטים בתחום האפייה והיצירה. צבעוני, מצולם היטב ומעורר תיאבון - לרוץ למטבח או לפינת היצירה ... שבבית
:דוגמא מהאתר לפרוייקט המיני קאפקייקס

בלוג אוכל וצילום-אוכל מומלץ
Adeline & Lumiere
היוצרת
Emily Fitzgerald
הבלוג האוסטרלי הקיים חודשים ספורים ,כולל בעיקר מאפים טעימים אבל תמצאו בו גם סלטים, משקאות והצעות לארוחות בוקר. הנה דוגמא אחת מיני רבים

ספרון מתכונים באיטלקית -[קישור] להורדה ושמירה כקובץ פד"פ
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License