23 March 2012

עוגה לשבת :עוגת שוקולד תפוז

תיאורי העוף בתנור שלו , הוציאו אותי מדעתי. העור הפריך, הרוטב העשיר, הירקות שליד. יחד עם התשוקה ,טוב הטעם בו הכול הוכן והוגש לשולחן באהבה ... כששמעתי מהם מרכיבי הסלט -כולל הצנון, קולורבי ובצל אדום (בנוסף לכל היתר) לא כבשתי יצרי ורצתי המטבחה. חוברת ה'גוד פוד' החדשה של הבי.בי.סי הגיע השבוע בדואר.צ'ופר חוברת מתכוני העוגות היה נפלא. מתוכו בחרתי את עוגת השוקולד תפוז. העוגה עברה עיבוד מסויים במטבחנו הקט ויצאה מושלמת לא פחות !  הנה היא

עוגת השוקולד תפוז כהה, רכה, לחה , עסיסית,קלת הכנה, מושלמת- כבר אמרתי ?  לא תאמינו ! אבל אין צורך להקציף ביצים או להפעיל מיקסר ופשוט ביותר לטרוף את העוגה בעזרת מטרף ידני. העוגה מכילה תפוז שלם עם קליפתו העובר בישול מוקדם עד שמתרכך הוא ונטחן לממרח.לטעמי זוהי עוגת השוקולד האולטימטיבית ויכולה בקלות להפוך אצלכם לעוגת 'הבית' או עוגת היום הולדת - הפתעה הקבועה ליקיריכם.  כמו כן, העוגה כוללת שמן קנולה וללא שומן מוצק כלל ומצופה בגנאש שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו) על טהרת השמנת ושוקולד המריר. הגנאש מתמצק עם הקרור במעט ומתרכך בטמפרטורת החדר. העוגה טעימה מאוד ישירות מהמקרר. ככה בדיוק מקבלים את השבת ! שתהיה נפלאה מתמיד
עוגת שוקולד תפוז
:החומרים
תפוז גדול רחוץ
מאה גרם שוקולד מריר (60-70%) שבור לקוביות
שלוש ביצים גדולות
מאתיים וחמישים גרם סוכר לבן
מאתיים וחמישים מ"ל שמן רגיל
שתי כפות אבקת קקאו
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה

:לגנאש השוקולד
מאתיים גרם שוקולד מריר (70%) שבור לקוביות
מאתיים עשרים וחמש מ"ל שמנת מתוקה
-
תבנית עגולה בקוטר 23-24 ס"מ , משומנת
:אופן ההכנה
לדקור את התפוז בקיסם מסביב ולבשלו בסיר (מכוסה)עם מים רותחים כ 30 דקות. להוציא מהמים, לצנן מעט ולטחון את התפוז בשלמותו במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק. לצנן
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס את מאה הגרם שוקולד על סיר כפול ולצנן מעט
.בקערה גדולה לטרוף יחד:  ביצים,סוכר ושמן
.להוסיף בהדרגה מחית התפוז
.לערבב פנימה שוקולד מומס
.לנפות לתוך הקערה את הקקאו, קמח ואבקת האפייה
.לערבב הכול יחד קצרות. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המשומנת ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם משך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן את העוגה , להעביר סכין סביב הדפנות ולהפוך לצלחת הגשה נאה. לצנן לגמרי
:הכנת הגנאש
.לשים את קוביות השוקולד בקערת מתכת או קערה חסינת חום אחרת
.להביא את השמנת המתוקה לרתיחה ולצקת אותה על השוקולד
.להניח למשך שתי דקות
.כעת לטרוף את השוקולד והשמנת יחד לקבלת תערובת חלקה
.(להניח את התערובת בצד עד שהיא מסמיכה וניתנת למריחה מעל העוגה (אפשרי לצנן דקות ספורות בפריזר
.בעזרת סכין מריחה למרוח את הגנאש מעל העוגה, אפשרי גם בצדדים
.לקשט בזסטים של תפוז או קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
.לשמור את העוגה בקירור

?ביס .. מישהו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

מגזין מתוק - לצפייה לחצו כאן
עדכון 25.3.2012- צילום של אירוס נצרתי מטיול צפוני ביום השבת

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License