11/03/2012

* מרק קרם כרובית עם תרד

מרק קרם כרובית עם תרד
 מרק כרובית מוקרם, קרמי ללא תוספת שמנת. הוספת עלי התרד למרק הקרמי וללא בישול נוסף (של התרד) היא הברקה טעימה מאוד. התרד מתרכך מיד במרק הרותח ומוסיף צבע וטעם למרק. בזמן טחינת המרק המבושל השאירו מעט חתיכות ירק קטנות ושלמות. תבלו את המרק בתיבול נוסף ומעניין לבחירתכם. אהבתי את המרק עם פלפל שחור גרוס ומעט צ'ילי. טעים להגיש את המרק חם או מחומם בזילוף יוגורט ושמן זית

מרק קרם כרובית ותרד
החומרים
שלוש כפות שמן קנולה = 45 מ"ל
בצל גדול קלוף וקצוץ
שתי שיני שום קצוצות
ראש כרובית בינונית-קטנה, נקי -להפריד לפרחים ולקצוץ גס
ארבעה תפוחי אדמה קטנים או 2 בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
כף חרדל דיז'ון חלק
ליטר וחצי מרק זך או מים
כפית וחצי מלח גס/אטלנטי או לפי הטעם
פלפל שחור או לבן
חופן עלי תרד שטופים, עלים גדולים יש לקרוע עם היד
-
יוגורט ושמן זית לקישוט
אופן ההכנה
בסיר לחמם את השמן. להוסיף את הבצל והשום. לבשל כחמש דקות על להבה בינונית- נמוכה. הבצל צריך להפוך לשקוף ,לא להשחימו
:להנמיך את הלהבה ולהוסיף לסיר
כרובית, תפוחי אדמה וחרדל. לערבב הכל עד שהירק נצלה מעט, במשך כ- 4 דקות
להוסיף לסיר את המרק או המים. להביא לרתיחה ולבשל את המרק מכוסה כעשרים דקות או עד שכל הירק רך
לצנן את המרק דקות ספורות. לטחון בעזרת בלנדר סטיק או בלנדר רגיל
להגשה: לחמם את המרק לרתיחה. להוסיף חופן עלי תרד ולכבות את הלהבה
לזלף יוגורט, שמן זית ופלפל שחור גרוס כל כל מנה
ניתן לשמור במקרר את המרק עם עלי התרד ולחמם הכל יחד לפני ההגשה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License