15 May 2012

*פודינג שוקולד ומקפא דובדבנים

לקראת חג השבועות רקחתי עבורכם שני מתכונים מתוקים וקלים להכנה: פודינג שוקולד ומקפא יוגורט ודובדבנים. שתי מנות הקינוח הן בעלות מתיקות מתונה ומדודות קלוריות (זה גם מצויין) כך שהפינוק שלכם, במידה ותכינו את הקינוחים כבר היום.. יכול להיות מידי ומושלם וללא נקיפות מצפון... בואו נתחיל עם פודינג השוקולד
טעם הפודינג הזה יזכיר לרבים מכם את פודינג שאכלנו בילדות ... רפרפת פשוטה עשויה מרכיבים זמינים בכל בית וכל ילד יוכל להכינה גם כן. הרגישו חופשי להכפיל כמויות או לעטר את הפודינג הקר בקצפת או ממגוון פירות העונה. מתכוננים לחג השבועות ? אל תוותרו על עוגת המלאי המופלאה של אמא שלי

פודינג שוקולד

הכמות: 4-6 מנות
:החומרים
שתי כפות קורנפלור = 20 גרם
שתי כוסות חלב= 500 מ"ל
מאה גרם שוקולד מריר שבור לקוביות - או כמות זהה של שוקולד בטעם אהוב : תפוז, אגוזים וכדומה
שתי כפות סוכר לבן
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
:אופן ההכנה
.בקערית לערבב חצי כוס חלב (מכמות הכוללת של החלב) עם הקורנפלור עד להמסה
בסיר קטן לחמם בבחישה את יתרת החלב, קוביות השוקולד, סוכר, מלח ווניל. בעת המסת השוקולד להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
לזלף לתוך תערובת החלב הרותחת את החלב הקר המעורב בקורנפלור. חשוב לערבב שוב את תערובת הקורנפלור לפני הוספתה לסיר מכיוון שהקורנפלור נוטה לשקוע מעט לקרקעית הכלי. לבחוש את הפודינג הרותח על להבה בינונית-נמוכה משך שתי דקות. הפודינג יסמיך ויבעבע
.להסיר את הפודינג מהלהבה ולצקת לכוסיות/כוסות עמידות בחום
.לשמור את הפודינג בקירור עד להגשה
:הערות
.ניתן לקשט את הפודינג בפירות העונה חתוכים או פרוסים ו/קצפת ממתוקת קלות
.במידה ולא תרצו שפני הפודינג יקרשו (מעט) דאגו לכסות כל מנה בניילון נצמד עם הכנסתה לקירור
מקפא יוגורט ודובדבנים
:חומרים
חמישים גרם אבקת סוכר= 5 עד 6 כפות
שלוש מאות גרם דובדבנים קפואים ללא גרעינים, רצוי לחצות את הדובדבנים לאחר הפשרה קצרה
שתי כפות דבש נוזלי
חמש מאות מ"ל יוגורט לבן לבחירתכם - השתמשתי ביוגורט בלקני מעורב ביוגורט יווני כ- 4% אחוזי שומן
:אופן ההכנה
.לשים את הדובדבנים הקפואים לתוך קערה ולהניח לרבע שעה
.לפזר על הדובדבנים את אבקת הסוכר והדבש ולהניח למספר דקות
.לערבב את הדובדבנים הממותקים עם היוגורט
.לצקת למיכל הקפאה ולהקפיא לפחות למשך שעתיים
:הערות
.רצוי להשתמש בדובדבנים (או פרי יער אחר) קפוא ומתוק וללא תוספים
.ניתן להוסיף לדובדבנים מתיקות, בתוספת של אבקת סוכר נוספת
.מומלץ להוציא את מקפא היוגורט דקות ספורות לפני ההגשה
.קל לחתוך את המקפא בעזרת סכין גם אם הוא גבוה /נמוך
.ניתן להקפיא את יוגורט הדובדבנים במיכל גבוה (זמן ההקפאה יארך לפחות בכפול) ואז לפרוס פרוסות ולהגיש
אני השתמשתי במארז דובדבנים תוצרת פולין - 100% פרי וללא תוספים במשקל 300 גרם(בכול סופר בסמוך לגלידות, הפרי איננו מתוק מדי, לא חציתי את הפרי,  לכם כדאי כן


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License