29/05/2012

*מטבל גרעיני דלעת - Sikil Pak

על המטבל המיוחד הזה למדתי מהשף האמריקאי מייק איזבלה. השף בעל מסעדת באנדולרו בוושינגטון [כאן תמונות מהמסעדה] משדך למטבל המוגש במסעדה חטיפי צ'יפס ומשקה מרגריטה מעושנת. המטבל עבר במטבחנו מקצה של שינויים אך הרעיון והמרכיב המרכזי: גרעיני דלעת נותר בעינו. המטבל מוכן תוך דקות ספורות , הוא ירקרק, עשיר, נתון לגיוונים וכייף לטבול בו משולשי פיתה קריספיים או כל שתרצו וגם לאכול עם כפית. אפשרי לחזק תיבול על ידי תוספת של מיץ לימון ושום וגם לטחון יחד פלפל אחד חריף קצוץ גס
:שמו המקורי של המטבל
Sikil pak
מוצאו של המטבל במקסיקו והוא ידוע בגירסאותיו השונות ובאופן טחינתו: יש המוסיפים למטבל עגבניות, פלפל חריף, יותר מסוג אחד של גרעיני דלעת וללא תוספת עלי הפטרוזיליה

מטבל גרעיני דלעת
הכמות : 150 גרם
:החומרים
כף שמן קנולה
בצל קטנטן קלוף וקצוץ דק
שתיים עד 3 שיני שום גדולות קלופות וקצוצות דק
כוס גרעיני דלעת, כ- 100 גרם
כרבע כוס עלי פטרוזיליה, לקצוץ גס
כחצי כוס עלי כוסברה, לקצוץ גס
כשלוש כפות מיץ לימון ,סחוט טרי
שתי כפות שמן זית
שליש עד חצי כוס מי ברז
מלח -אטלנטי או אחר לטעם-כמות המלח האטלנטי ששמתי = 3/4 כפית

:אופן ההכנה
.במחבת קטנה מחממים את כף שמן הקנולה, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ- 4 דקות עד לריכוך
מעבירים את הבצל והשום למעבד מזון. מוסיפים את גרעיני הדלעת, פטרוזיליה, כוסברה, מלח ומיץ לימון
טוחנים הכול, מזלפים פנימה את את שמן הזית. בהדרגה להוסיף את המים (כמות המים תסייע בטחינה ויצירת מטבל, הוסיפו את הכמות הרצויה לכם). לאחר הוספת המים יש לעבד קצרות
.להעביר את המטבל לכלי הגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר

ניגע אל החלום" - שלום חנוך" 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License