08/07/2012

*תפוחי עץ בגלימה של בצק פריך- עם סילאן

כשסיפרתי ליקירי שהכנתי תפוחי עץ בגלימה, נאנחתי בו זמנית קלות והוספתי שהעשייה הזו היתה קצת ..'פצ'קריי'. פצ'קריי - כך נהג אבי לקרא למשחקים עם אוכל שהותירו הררי כלים. המשחקים במקרים רבים היו מוצלחים אך לטעמו היה יתרון לאוכל בייתי וטעים על הצלחת ללא עודף קישוטים ובלי יום לימודים ארוך גדוש בהכנות במטבח 
ככה זה היה בבית של הסטייק והמושדיי (השום הכתוש במי מלח) הרומני וביצת הפצ'ה פצ'ה המקושקשת .. זה כמובן שייך לסיפור אחר.  אמא מפליאה עד היום בבישוליה למשפחה וכמובן מפנקת אותנו עם מאפים משובחים אחד אחד!. ואני ? חושבת שלכול דבר יש מקום-לפשוט ולמקושט. חלקנו, בלוגרי האוכל הרי כבר 'חצי קונדיטורים' ...אם לא יותר עם נסיון של עשרות שנים באפייה יצירתית במטבח. ואצלי במטבח - שמונה תפוחי עץ, התפוחים הקטנים נרכשו במרכול הקרוב והתגלו כלא פריכים במיוחד


תפוחי העץ נאפים בתוך מעטפת של בצק פריך. את הבצק יש להכין זמן קצר לפני האפייה. קל להכין את הבצק . מומלץ להשתמש במיקסר עם קרס לישה של בצקים ועוגיות (ולא וו לישה) . כמובן שניתן להכין את הבצק ידנית, זה רק יארך זמן רב יותר


איך מכינים ? יוצקים את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר ולשים עד קבלת כדור בצק. עבדו עם חומרים קרים לגמרי, מהמקרר. בתחילה תקבלו גרגירי בצק (לא להתייאש) ולאחר מספר סבבים נוספים יתקבל כדור בצק אחיד ויפה. עטפו את כדור הבצק בניילון/שקית ניילון קטנה ואחסנו בפריזר למשך רבע שעה או למשך כ- 30 דקות במקרר. בינתיים יש להכין את תפוחי העץ לאפייה
 

חשוב לבחור בתפוחי עץ קטנים במיוחד. משקל כל תפוח עץ יהיה כ- 90 גרם בממוצע ואם תמצאו קטנים יותר, לכו על זה. רצוי שהתפוחים יהיו פריכים וטעימים מכיון שיחד עם המלית שימולאו ומעטפת הבצק, טעמם דומיננטי גם כן. השתמשתי בתפוחי עץ מזן ענה
את התפוחים הרחוצים יש לקלוף, לגלען (בעזרת תפוחן) ולמלא במלית. הצימוקים והאגוזים ימנעו מהמלית להישפך מתוך התפוח. המלית ניתנת לגיוון עם סוגי אגוזים/פירות יבשים לטעמכם. המלית שלי, מפורטת בהמשך היתה טעימה לאכילה כפי שהיא. הרכב המלית- צימוקים, אגוזים, רום (איכותי) וטיפונת סוכר
את הבצק הקר יש לרדד על משטח מקומח. חשוב לרדד את הבצק לעובי בינוני ואחיד, לא דק /עבה מדי. חילקתי בעזרת סכין את הבצק ל- 8 חלקים. כל שמינית רידדתי בנפרד עוד קצת. שמתי במרכז הבצק תפוח ממולא והידקתי את הבצק לגוף התפוח. במידה והבצק נקרע מעט, אפשר לקחת פיסה קטנה של בצק ו'להדביק' על התפוח. שאריות בצק ניתן לרדד שוב ולחתוך מהם עלים לעיטור התפוח בגלימה

תפוחי העץ בגלימה יאפו בחום גבוה יחסית פחות ממחצית השעה. הבצק צריך להיות שזוף ואפוי לגמרי והתפוח רך, לא מדי. מומלץ לאכול את התפוחים בעודם פושרים (ולא חמים מהתנור או אז הבצק עשוי להתפרק) או תפוחים צוננים. חצו כל תפוח אפוי בגלימה ובזקו סילאן על המלית. כדור גלידה טובה ישלים לכם את מנת הקינוח
.את התפוחים הנותרים שמרו בקירור
תפוחי עץ בגלימה
שמונה תפוחי עץ קטנים במשקל כולל של 750-800 גרם בסה"כ
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל
מאה עשרים וחמש גרם חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
שישים גרם סוכר לבן
קורט מלח דק
ביצה גדולה קרה
גרידת לימון- מלימון קטן

:החומרים למלית
שלושים עד 40 גרם צימוקים כהים, במידה והצימוקים גדולים יש לחצות אותם
שלושים עד 40 גרם אגוזי מלך קצוצים, מומלץ להקפיץ את האגוזים שניות אחדות על מחבת יבשה
שתי כפות רום
ככף סוכר לבן

:לזיגוג
חלמון טרוף עם כפית מי ברז
-
תבנית אפיה גדולה
חום התנור: 225 מעלות
-
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לשים את כל מרכיבי הבצק. לעבד לבצק ולאחסן בקירור
.לקלוף את תפוחי העץ. לגלען את התפוחים ולהניחם בצד
.בקערית לערבב את כל מרכיבי המלית
.בעזרת כפית או עם היד למלא כל תפוח במלית
:רידוד ואפייה
לרדד את כדור הבצק על משטח מקומח. לחתוך א הבצק ל- 8 חלקים שווים. להניח במרכז כל שמינית בצק תפוח עץ ממולא
.לעטוף את התפוח סביב בבצק ולהדק
.להניח את כל התפוחים על נייר אפייה בתבנית בינונית
את שאריות הבצק במידה ויש לאחד, לרדד. לחתוך עם חותכן עלים או בעזרת סכין חדה- כפי שאני עשיתי
.להדק עלה או שניים לראש כל תפוח
.להבריש כל תפוח בגלימת בצק בחלמון
.לאפות את התפוחים בתנור החם (225 מעלות) במשך כ- 25 דקות
.לצנן את התפוחים דקות ספורות בתוך התבנית. להעביר לרשת לצינון
.להגשה - לחצות כל תפוח ולצקת מעט סילאן על המלית והבצק

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

LOOKS DELICIOUS !

assets Creative Commons License