14 July 2012

*מקלוני לחם טעימים בקלי קלות

מקלוני לחם טעימים בקלי קלות

והפעם מפינת המתכון הזריז מתכון טעים מאוד למקלוני לחם
הכינו קמח (רצוי קמח מיוחד ללחם), שמרים ומספר סוגי תיבול, את כל יתר המרכיבים יש לכם כבר בבית. בצק השמרים יתפח מהר בקיץ והוא נוח ונעים לעיבוד. כל המקלונים יכנסו ויאפו (מעט בצפיפות) לתבנית הגדולה של התנור
במידה וחפשתם תעסוקה לילדים או שמעולם לא הכנתם קודם בצק שמרים - זה המתכון עבורכם. הילדים ישמחו לעזור ולגלגל את הבצק למקלות ולפזר תבלינים.. מלמעלה


אכלו את המקלונים שלכם בעודם חמימים וטריים. טבלו אותם במטבל או בביצה או כרסמו כנישנוש בין /עד הארוחה. את המקלונים הנותרים הקפיאו בשקיות המיועדות להקפאה למשך מספר שבועות. אין צורך להפשיר את המקלונים, אלא לחמם את המקלון הקפוא בחום נמוך-בינוני עד רבע שעה. במידה ותרצו לקבל מקלון הדומה יותר לגריסיני, צרו גליל ארוך קצת יותר והוסיפו דקות אחדות של אפיה /חימום לאחר הפשרה

: תיבול (יבש)מומלץ

מלח אטלנטי
פפריקה מתוקה
פלפל אנגלי
פלפל צ'ילי גרוס
פלפל שחור גרוס טרי
כורכום
אורגנו
זעתר
השתמשתי בכל סוגי התיבול.חלקם של התבלינים כאבקה, האחרים כעלים יבשים. את התבלינים בזקתי עם היד על המקלונים שנמשחו בחמאה. התבילים 'נדבקים' מיד, אין צורך למרוח בביצה
מלח (אטלנטי או מלח גס רגיל) מומלץ לבזוק (לא בנדיבות) על כל מקלון .התיבול יהיה תוספת אך איננו חובה. כך נראים המקלונים רגע לפני האפיה

בצילום: חתיכת מקלון לחם הנאכל עם ביצת עין
 מקלוני לחם
הכמות: 20 מקלונים
:המרכיבים
חצי קילו קמח לבן מיוחד ללחם, מנופה
כפית מלח דק
ארבע כפיות מדידה שמרים יבשים= 12 גרם שמרים
כף שמן קנולה או שמן אחר - לא שמן זית
שלוש מאות עד 350 מ"ל מים פושרים
--
:לציפוי המקלונים
עשרים גרם חמאה מומסת, פושרת
מלח גס, תבלינים יבשים

כלים נחוצים: מיקסר או קערה גדולה, תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפייה 
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לערבב: קמח, מלח ושמרים יבשים
.להוסיף את כף השמן ולערבב
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה 300 מ"ל מים, ללוש לבצק .להוסיף כמות נוספת של מים (עד 50 מ"ל נוספים) לקבלת בצק אחיד. ללוש את הבצק דקות אחדות
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות או להשאיר להתפחה בקערת המיקסר, לכסות ולהתפיח כ 3/4 שעה
.להכות בבצק וללוש כדקה. להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, לחלקו ל- 20 יחידות שוות
.כל יחידה תשקול כ- 40 גרם
לגלגל כל חלק של בצק לגליל בעובי אצבע. להניח על נייר האפייה שבתבנית. לסדר את כל המקלונים בתבנית עם רווחים. להבריש את המקלונים בחמאה
.לפזר על כל מקלון מעט מלח ותבלינים לפי הטעם
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה - 200 מעלות
.להתפיח את המקלונים 30 דקות
.לאפות את המקלונים 20-25 דקות או עד שצבעם זהוב עמוק

:בסרטון 10 הדקות המצויין (מתוך סדרת סרטונים חדשים על המאפייה החדשה):דן לפרד מדגים הכנת לחם באסקי הנקרא
zopako
הלחם הקשה נאכל לצד מרק האופייני לאזור. את מתכון הלחם והמרק ניתן למצא כאן. הסרטון מצויין דן הוא מורה נהדר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

חסר לי פה הקרמוורשט, אבל חוץ מי זה ,זה מושלם !
ארווין

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License