21/07/2012

*נמצאו ליצ'י בטעם גן עדן

ליצ'י
פאשלה קטנה בשוק העירוני, מאתמול (אנא לא לצחוק ממני .. :-) : לאחר סבב סידורים עברתי בסמוך לחלקו של השוק הגדול, היה חם ולח. הרוכלים צעקו סחורתם במרץ ..רוצים לקפל עוד מעט את הבאסטות וללכת הביתה. הגעתי לדוכן רחב ידיים גדוש בפירות נהדרים, הנה חלק מהם..כבר בבית ליד המזגן
מילאתי בנדיבות שקיות מנגו בשלים, ליצ'י (הרוכל קילף לי שאטעם..), שזיפים אדומים גדולים, אפרסקים לבנים, אגסים.. רכשהמוכר שקל את כל הפירות והכריז על מחירן (הגבוה) 'ככה וככה' ..שאלתי איך זה ?.. הוא שקל הכול שוב..חישב ובסיום אמר לי שהמחירים על השלטים הם לחצאי הקילו..!  האמת, הוא צדק ,לא שמתי לב. זה אכן היה כתוב, בתחתית השלט.(לתומי סברתי שיש רוכל אחד צדיק..בשוק) ביקשתי ממנו (היה נחמד) שיעשה לי הנחה הפעם ושנינו נרוויח .. הוא חייך והסכים. בעודי אוספת את שקיות הפרי, אמר "..כל הכבוד"...הגעתי הביתה עם מלאי פירות טעימים אחד אחד
השוס הטעים התגלה הבוקר. טעמנו מהל'יצ'י החדש. בצילום למטה : העליון - הליצ'י החדש(18 ש"ח לקילו), למטה הליצ'י שנרכש לפני שבועיים, שניהם טעימים


?-הרוכל בשוק טוען שזן הליצ'י הזה (העליון בצילום) מיובא מסין. מהם ההבדלים בין שני סוגי הליצ'י
.הליצ'י החדש בשרני ועסיסי לטעמי יותר
בקליפה החיצונית- הליצ'י החדש בעל קליפה פחות דוקרנית, בצבע אדמדם וכהה יותר. הליצ'י השני בעל קליפה ורדרדה וקצת דוקרנית. שתי הקליפות נקלפות בקלות על ידי חיתוך קטן במרכז הליצ'י. מושכים את הקליפה משני החצאים ואוכלים
בפרי הליצ'י יש בדרך כלל פחת גדול בדמות גלעין גדול. השוס שהתגלה בליצ'י החדש הוא בגרעין הזעיר ממש. יש הרבה ליצ'י טעים לאכול ... ראו בצילום

:ראו את ההבדל בגודל גרעיני הליצ'י


בצילום: קליפת הליצ'י החדש

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

אוכל בחוץ said...

אף פעם לא נתקלתי בסוג עם הגלעין הקטן והקליפה הפחות דוקרנית :(

איפה בדיוק (הכי מדוייק שאפשר ) מצאת אותו?

תודה!

Chanita Harel חני הראל said...

פרטים במייל

assets Creative Commons License