24 July 2012

*~מקלוני פרעצל ועגבניות שרי אפויות במייפל, להיטים קלי הכנה

מקלוני לחם
את המתכון לפרעצלים הללו למדתי להכין מהשף האמריקאי גראנט אייצ’ץ. מסכימה עם השף, מקלוני הפרעצל החמים מהתנור הם פשוט דבר ממכר ונפלא. לאחר מספר סבבי אפייה ונסיונות אחדים של פרעצלים, הוחלט לערוך שינוי מהותי בהוראותיו של השף גראנט (סליחה שף, כן..?) - המקלונים טעימים לנו יותר אפויים וללא בישול מוקדם במי סודה לשתייה. הפרעצל המבושל קודם קצרות במי הסודה מקבל מעט 'סדקים' בקליפתו השחומה אבל הטעם.. שונה וגם המראה. במידה ותרצו לבשל את המקלונים לאחר תפיחתם - הרתיחו שני ליטר מי עם שלושת רבעי הכוס אבקת סודה לשתייה= שלוש קופסאות קטנות אבקת סודה, בשלו את הפרצעלים בסבבים קטנים 30 שניות מכל צד. יבשו במגבות נייר והמשיכו באפייה כרגיל. הפרעצל האפוי מתקתק, שחום ומבריק, התוך שלו רך כמו לחם טוב והקרום פריך מבריק ונפלא. את הפרעצל הראשונים שיצאו מהתנור חטפנו ואכלנו עם חרדל דיז'ון ועגבניות שרי אפויות במייפל
המתכון לעגבניות החצי מיובשות אומץ עם שינויים קלים מהמגזין האמריקאי סוואר.כאן מתכון נוסף לעגבניות שרי מיובשות. המלצה חמה במיוחד לרוץ ולהכין את מתכון הפרעצלים, כאן ועכשיו וגם לכבד את כל מי שתפגשו. מקלונים נותרים ישמרו יממה אחת בשקית אטומה לחמם לפני ההגשה או שבועות אחדים במקפיא

:הערה
בשנת 2005 תרגמתי (אל תשאלו ,שברתי ת'שיניים..עם התרגום ) מתכון ללחמניות פרעצל גרמניות המתכון מקורי משוואביה ומצריך משנה זהירות בהכנה. הלחמניות שבקישור טרם נוסו בביתנו

-
בואו נתחיל עם הכנת עגבניות השרי במייפל. הכפלתי כמויות מהמתכון המקורי, השמטתי מעט תיבול וקיבלתי צינצנת קטנה של עגבניות חצי מיובשות. טעים לנשנש ישירות מהתבנית. נסיון ראשון של אפיית העגבניות הללו בטוסטר אובן לא צלח, העגבניות נחרכו מדי, אל תנסו את זה בבית


ההכנה מהירה: מרפדים תבנית גדולה של תנור האפייה בנייר כסף (לשים את הנייר הפוך) משמנים מעט את הנייר עם היד בשמן. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים אותן על נייר הכסף כשצידן החתוך כלפי מעלה. על העגבניות מטפטפים מהרוטב כולל פרוסות השום. אופים בחום נמוך מאוד (120 מעלות) עד שהעגבניות חצי מיובשות. החידוש הפעם הינו בתוספת סירופ המייפל (השתמשו בסירופ מייפל קנדי- אמיתי ואיכותי) התוצאה נהדרת. סביב העגבניות האפויות בתבנית תקבלו כמו 'חתיכות' קרמל קטנות ומתקתקות (לא חובה להשליך..זה טעים). העבירו את העגבניות האפויות לצינצנת קטנה וצקו מעל מעט משמן הזית (או שמן זית נוסף) שבתבנית

עגבניות אפויות במייפל
:החומרים
שלושים ושתיים עגבניות שרי נקיות וחצויות
ארבע כפות סירופ מייפל אמיתי
ארבע כפות שמן זית כתית טהור
שתיים עד 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק- לא חובה
מלח אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
כלים: תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר כסף ומשומנת קלות
:ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום נמוך 120 מעלות
.להניח את חצאי העגבניות על תבנית האפייה כשצידן החתוך כלפי מעלה
.לערבב את חומרי הרוטב
.לפזר מעל כל העגבניה (בעזרת כפית) את הרוטב
.לאפות את העגבניות מעל שעתיים (אפיתי 140 דקות) או עד שהן חצי יבשות
.להעביר את העגבניות לצינצנת בתוספת מעט שמן זית, לשמור במקרר
.רוצים להכין עגבניות שרי ללא סירופ מייפל - נסו את המתכון הזה
.כאן "שרי אהובתי" - על עגבניות שרי כבושות


מקלוני פרעצל רכים בסגנון גרמני
:החומרים
חצי כוס סוכר זהוב = 100 גרם
שתי כוסות מים חמים = 500 מ"ל
ארבע וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים = 14 גרם
רבע כוס שמן רגיל, לא שמן זית = 60 מ"ל
חמש ו 3/4 כוסות קמח לבן רגיל= 800 גרם קמח
:לציפוי
ביצה טרופה עם כף מי ברז
מלח אטלנטי
להגשה: חרדל איכותי - לא חובה
-
שלוש תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערת המיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את הסוכר ו- 2 כוסות המים. לבחוש להמסת הסוכר
לפזר מעל את השמרים, לערבב ולכסות. להניח לתערובת לתסוס למשך 5 דקות. התערובת תתפח ותבעבע קלות
.בעזרת כף להוסיף ולערבב לתערובת את השמן
.להוסיף לקערה 3 כוסות מכמות הקמח הכוללת. לערבב עם כף לאחר הוספת כל כוס קמח
.להוסיף בהדרגה את כל יתרת כמות הקמח. ללוש לבצק חלק ואחיד במשך דקות ספורות
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות (או להשאיר להתפחה בקערת המיקסר) . להתפיח כ- 45 דקות
.הבצק תופח יפה וימלא את כל גובה קערת המיקסר -בקערה בתכולה של 7-8 ליטר
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה - 230 מעלות
.ללוש מעט את הבצק התפוח. לשטח על משטח מקומח קלות
.בעזרת סכין לחלק את הבצק ל- 24 חלקים שווים. כל חלק בצק ישקול כ- 50 גרם
.לגלגל כל פיסת בצק על המשטח לגליל באורך כ- 22 ס"מ ורוחב 1.25 ס"מ
.להמשיך ולגלגל את כל חתיכות הבצק לגלילים, להניח במרחקים בתבניות האפייה
.להתפיח את מקלוני הבצק 30-40 דקות
.להבריש כל מקלון בביצה הטרופה עם המים. לפזר מעל מלח אטלנטי או מלח גס רגיל
.לאפות את המקלונים 10-12 דקות בתנור החם. המקלונים המוכנים יהיו בצבע חום עמוק
.להגיש את הפרעצל חם מהתנור או בטמפרטורת החדר עם חרדל
 


:ועוד פרעצל אחד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License