19/07/2012

* חטיפי גבינה ושומשום

מפינת המתכון הקצר : חטיפי גבינה בשומשום
סוג של 'חטיף' עשוי קוביות (קטנות) של גבינת פטה (מומלץ) או גבינה בולגרית. הקוביות טבולות בבלילת ביצה מתובלת וללא תוספת מלח, מרופדות היטב בקמח, טבולות שוב בביצה ולבסוף מצופות בהרבה שומשום. מטגנים את קוביות הגבינה המצופות במעט שמן (זית) מכל הצדדים ומגישים חם עם דבש ניגר מעל. רעיון מבית יווני לחטיף טעים ונחטף בכלום עבודה

:הערה
.המתכון איננו כולל הפעם כמויות מדוייקות. השתמשו ב 100-200 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
בביצה גדולה, מספר כפות קמח רגיל ומספר כפות שומשום. לטיגון: כפות ספורות של שמן זית. מומלץ להוסיף למחבת מעט שמן לאחר כל סבב טיגון. הקוביות אצלי לא ספגו שמן מיותר
? איך מכינים
חותכים גבינת פטה או גבינה בולגרית לקוביות (2 ס"מ על 1.5 ס"מ לערך). מניחים את הקוביות על קרש ומקפיאים לכעשר דקות (קוביות מגבינת פטה יש להקפיא למשך 15 דקות). בקערית טורפים ביצה עם פפריקה מתוקה ופלפל שחור גרוס טרי. טובלים את קוביות הגבינה בביצה בסבבים. כעת טובלים את כל הקוביות בצלחת/קערה עם קמח. חשוב שהקוביות יהיו מקומחות היטב מכל הצדדים. כעת טובלים את הקוביות שוב בתערובת הביצה. מעבירים לקערית/צלחת נפרדת וטובלים את הקוביות בשומשום (מספיק שומשום שיעטוף היטב כל קוביה). מטגנים את קוביות הגבינה בסבבים בשמן זית חם על להבה בינונית/נמוכה. מגישים כחטיף חם זרוי עם דבש נוזלי
מפינת הגאון: קוביות גבינת פטה-לטבול בביצה-לטבול בקמח-לטבול בביצה-לגלגל בשומשום-לטגן

 

1 comment:

Anonymous said...

ניראה שיש לנו פה שוס אמיתי.
ארווין

assets Creative Commons License