27 July 2012

*עוגה לשבת :עוגת ז'רבו Zserbo szelet

חם וטרי מתנור המטבח שלנו עוגה חדשה לשבת - עוגת ז'רבו :
הסברים:
העוגה מורכבת מ 4 שכבות של בצק שמרים-פריך במלית ריבה/אגוזים, ללא ציפוי השוקולד כנהוג, גם כך זה מספיק מתוק. אתם כבר לא תשברו את השיניים עם מתכון הונגרי עתיק ואותנטי, כי אני עשיתי את זה בשבילכם.. יצאה יופי של עוגה עכשיו.. שהגמדים יסדרו לנו חזרה את המטבח
:בהונגרית העוגה נקראת
Zserbo szelet
טיפים, מתכון מפורט מיד לאחר התמונה.

:
לפני שמתחילים:
המתכון מבוסס על מתכון הונגרי ותיק ואותנטי לגמרי. המתכון עבר במטבחנו מקצה שיפורים על מנת להפכו למתכון קל הכנה לכל אופה, מדויק וטעים
הבצק הוא בצק שמרים/פריך שעובר ערבוב קצר ושהייה קצרה מאוד במקרר. אין צורך בהתפחות ארוכות. הבצק כייפי לעבודה, קל ונעים לרדד את הבצק וגם להעבירו לתבנית ליצירת שכבות העוגה
את הבצק ניתן ללוש ידנית או במיקסר.
השתמשו בשמרים יבשים או שמרים טריים, במתכון תמצאו המרה מדוייקת.
תוספת קטנטנה של אבקת האפייה לבצק היא הכרחית.
למלית מומלץ להשתמש בריבת מישמש, ככה בז'רבו אמיתי. השתמשתי בריבת תפוז מריר זה טעים גם כן.
השתמשו באגוזי מלך טחונים. קל לטחון את האגוזים במעבד מזון, הימנעו מטחינת יתר.
גם את הסוכר להכנת הבצק והמלית קל לטחון לאבקה במטחנת תבלינים.
חשוב לדקור את פני הבצק במזלג (והרבה) לפני האפייה. הבצק צריך לתפוח, אבל מעט ולא לקבל גבעות.
צננו מעט את העוגה האפויה ואז חתכו לריבועים או מלבנים קטנים יחסית. העוגה מתוקה.
את העוגה החמימה ניתן לאבק במעט אבקת סוכר מסוננת, זה מוסיף לעוגה יופי.
העוגה תישמר בחוץ או במקרר ימים אחדים (בקיץ יומיים) וגם בהקפאה מספר שבועות-בקופסאות או שקיות הקפאה.


עוגת ז'רבו Zserbo szelet
החומרים לבצק:
שתי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או 20 גרם שמרים טריים משקית
חצי כוס חלב חמים= 120 מ"ל
כפית סוכר
שלוש מאות ושמונים גרם קמח לבן רגיל = 2 כוסות ו 3/4 הכוס קמח
מאה וחמישים גרם חמאה, רכה
מאה גרם אבקת סוכר
שלושה חלמונים
קורט מלח
רבע כפית אבקת אפייה

החומרים למלית:
מאה וחמישים אגוזי מלך טחונים
מאה עד 120 גרם אבקת סוכר
ריבת מישמש כ- 200 גרם, רצוי ריבה חלקה וללא חתיכות פרי. ריבה בהירה אחרת גם תתאים
--
מעט אבקת סוכר לאיבוק העוגה
תבנית מלבנית בגודל33 על 28 ס"מ לערך, מרופדת בתחתית בנייר אפייה
אופן ההכנה:
.בקערית לערבב: החלב, כפית הסוכר והשמרים. לכסות ולתת לתערובת לתפוח דקות ספורות
.לקערת מיקסר או לקערה גדולה לערבוב ידני לצקת את הקמח
להוסיף לקערה : חתיכות חמאה ,אבקת הסוכר, חלמונים, קורט מלח, אבקת אפייה ותערובת השמרים התוססת
.בזריזות לערבב הכול לבצק. במידה והבצק דביק מעט, הוסיפו עוד כף קמח
.צרו מהבצק כדור וצננו במקרר 15 דקות
:עיצוב ואפייה
.בקערה לערבב את חומרי המלית- האגוזים הטחונים עם אבקת הסוכר
.על משטח מקומח יש לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים
.לרדד כל חלק בצק (לא לרדד את כולם יחד) למלבן בגודל התבנית
.להניח שכבת בצק ראשונה מרודדת בתוך התבנית
.בעזרת סכין מריחה למרוח על הבצק ריבה
.לפזר מעל מתערובת האגוזים הטחונים ואבקת הסוכר
.להמשיך לסדר שכבות בצק ומלית. את שכבת הבצק האחרונה יש להותיר ללא מלית
לדקור את הבצק במזלג. (לדקור הרבה שלא יקבל 'גבעות' בזמן האפייה) לכסות את התבנית ולהניח למשך 30 דקות
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 175 מעלות
.לאפות את העוגה 25-30 דקות עד שהיא בצבע זהוב עמוק
.לצנן את העוגה (לא לגמרי) לאבק באבקת סוכר מנופה. לחתוך מנות הגשה קטנות



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

אוכל לנשמה said...

מתכון נהדר ונגיש...
תודה
חיה

אפרת said...

וואי אני מתה על עוגות כאלה!
רשמתי לפני! :)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License