18/08/2012

*רוטב פלפלים צהובים (איטלקי) ופופקורן מתובל

פופקורן.. פופקורן
 פופקורן מתובל המוכן בווק בדקות ספורות, מומלץ לאכול את הפופקורן חם וטרי. הכנתי הערב ערימה ענקית של פופקורן מתובל וטעים!- מעט מקורמל, מעט עוקצני, עם שומשום שחור. המתכון השני הוא לרוטב צהוב כשמש. רוטב איטלקי מפלפלים צהובים המוכן בתנור ולאחר מכן נטחן לקרם. הרוטב מכיל מעט מרכיבים בנוסף לפלפלים ומדגיש את טעמם של הפלפלים הצהובים. אפשר להחליף את הפלפלים הצהובים גם בפלפלים כתומים או אדומים. הרוטב יתאים להוספה למיני פסטה או כרוטב לניוקי שתכינו בעצמכם .חבר'ה, בואו ניגש לעבודה -נתחיל עם הכנת חטיף הפופקורן


חשוב : יש להשתמש במכסה לווק :רשת+מכסה נוסף
פופוקורן מתובל
הכמות: 6 מנות הגשה
:החומרים
שתיים וחצי כפות שמן קנולה (את החצי כף ניתן להמיר בשמן שומשום)
רבע כוס + 2 כפות גרעיני פופקורן = כ 80 גרם
שני פלפלי צ'ילי אדומים יבשים שלמים
שתי כפות סוכר לבן
כף שומשום שחור
מלח אטלנטי או מלח רגיל לזרייה
כלים: ווק
:אופן ההכנה
.בווק על להבה גדולה לחמם את השמן, גרעיני הפופקורן ופלפלי הצ'ילי השלמים
.לבשל זמן קצר מאוד עד שהתערובת רוחשת
.להנמיך את הלהבה לבינונית, להוסיף את הסוכר ולכסות
.לבשל (לנער את הווק מדי פעם) עד שמחצית מכמות הגרעינים התבקעו- 4 עד 5 דקות
בזהירות (!) כי זה 'קופץ' - להסיר לרגע חלק מהמכסה ולהוסיף את השומשום השחור, לערבב מעט הכל
.לכסות את הווק ולהמשיך לבשל (לנער מעט) עד שלא ישמעו יותר קולות התבקעות.. הפופקורן
.לכבות מיד למנעית חריכה של הפופקורן
. לפזר מעט מלח, לערבב. להעביר לקערות הגשה ולהגיש חם וטרי 
.הערה: בדקנו, הפופקורן טעים גם לאחר שעתיים
--
רוטב פלפלים צהובים
.הרוטב מכיל פלפלים צהובים, בצל קטן,מעט חמאה ומעט שמנת מתוקה
:בחרו שלושה פלפלים צהובים יפים וטריים. משקלם הכולל לפני החיתוך יהיה 500-600 גרם

רחצו את הפלפלים, הסירו גרעינים (וגם כל חלק לבן) וחתכו לקוביות. הניחו את הקוביות על תבנית אפיה בינונית על נייר אפייה או נייר כסף הפוך
:קצצו בצל קטן קלוף, הוסיפו לתבנית, ערבבו עם הפלפלים

.כעת חיתכו 30 גרם חמאה קרה לקוביות קטנות ופזרו על קוביות הפלפלים והבצל שבתבנית
:תבלו במלח, רצוי מלח אטלנטי

כסו את תבנית הפלפלים והבצל ביריעת נייר כסף ואפו בחום גבוה עד לריכוך. אפיתי בטוסטר אובן בחום של 200 מעלות קרוב למחצית השעה
.אין צורך לשמן את נייר האפייה או נייר הכסף בזכות הוספת קוביות החמאה
:הנה הפלפלים האפויים

.הוצאו את התבנית מהתנור. הסירו את נייר הכסף שמעל והניחו למשך 5 דקות
העבירו את כל תכולת התבנית למעבד מזון וטחנו עד למרקם קרמי וחלק. לקראת סוף הטחינה הוסיפו בהדרגה שלוש כפות שמנת לבישול 15%
.תקנו תיבול. הגישו את הרוטב טרי או אחסנו במקרר עד לשימוש

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

3 comments:

Anonymous said...

נשמע מעולה. מעניין אם אפשר להכין את הפופקורן המתובל עם מכונת פופקורן ביתית ולכלך פחות סירים בדרך

Anonymous said...

sounds and of course looks good !
(e)

Anonymous said...

למה מתאים רוטב הפלפלים?

assets Creative Commons License