22/08/2012

רפרפת לייט

.השבוע הכנתי סוג של רפרפת 'לייט' שמרכיבה העיקרי הוא ריוויון
מתכון נחמד (סלחו לי על איכות הצילום הפעם..)שאפשר לאכל ישירות מהמקרר כבר באותו היום או גם ימים למחרת. המנה ממותקת קלות לכן מומלץ להגישה בתוספת פרי עונתי/רוטב או ריבה טובה.מתכון קצר מפינת המתכון המהיר

?פודינג ריוויון לייט- איך מכינים
.הכמות תספיק ל-13 כוסיות בתכולה של 80 מ"ל
.לוקחים מיכל שמנת מתוקה 38% שומן.150 מ"ל מהמיכל מקציפים לקצפת רכה ושומרים את הקצפת במקרר
את יתרת השמנת מתוקה יוצקים לסיר בינוני, מוסיפים 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם) .מבשלים בבחישה על להבה נמוכה להמסת הסוכר
.בקערית ממיסים שקית ג'לטין ללא טעם (=14 גרם) ברבע כוס מים חמים
.להוסיף ג'לטין מומס לסיר, לערבב לשנייה ולהסיר מהלהבה
.לערבב היטב למניעת גושי ג'לטין
.לצקת את התערובת לקערה חסינת חום. להוסיף 600 מ"ל ריוויון ולבחוש היטב
.לקפל פנימה קצפת וכפית תמצית וניל
.לצקת לכוסיות הגשה ולצנן לפחות שעתיים לפני ההגשה
.אפשר להגיש את הפודינג לייט בכוסיות או להעביר סכין סביב השוליים ולהפוך על צלחת הגשה

No comments:

assets Creative Commons License