23/08/2012

*~~~~סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס~~~~

הסלט שלנו היום הוא מהמטבח הטוניסאי: סלט פלפלים אדומים ועגבניות. הגירסאות לסלט מגוונות, הן ביחס המרכיבים וגם בתיבול. אצלנו זה שבוע של סלטי פלפלים .. סלט נוסף של פלפל אדום  הוכן (איטלקי) ושונה לגמרי. הסלט הטוניסאי קל וכייפי להכנה. איך מכינים ? - אופים את הירקות בתנור, קולפים אותם בקלות מקליפתם הדקה וחותכים לקוביות קטנות. בקערה מתבלים את הפלפלים והעגבניות במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל
.זהו ! הסלט מוכן
מומלץ להכפיל את כמויות הסלט. הסלט נשמר היטב ימים אחדים במקרר. בקיץ ניתן להגישו קר כסלט מרענן כמנת פתיח או כתוספת


.לטעמנו, כדאי להקפיד על משקל זהה של הפלפלים האדומים והעגבניות
מומלץ לבחור בפלפלים ועגבניות יפים (לא גדולים במיוחד) בגודל הדומה אחד לשני על מנת שאפייתם תהיה אחידה
לגיוון :אפו באותה התבנית מספר שיני שום שלמות בקליפתם. בתום האפיה הוסיפו את תוכנן הרך לסלט


סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס
?איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה/נייר כסף הפוך (אין צורך לשמן) מניחים פלפלים ועגבניות נקיים ושלמים
.בצילומים: הכנתי מחצי קילו פלפלים וחצי קילו עגבניות
אופים את הירק במשך כמחצית השעה. יש להפוך את הפלפלים והעגבניות (זהירות! זה חם) פעם אחת במהלך האפיה
.אפו את הירקות בתבנית עד שהפלפלים ישחימו מעט ויתרככו
הוציאו את התבנית מהתנור. העבירו את כל הירקות למסננת גדולה וכסו - אפשרי בנייר הכסף שאפיתם עליו את הירקות. להניח למשך כ- 20 דקות, זה יקל על מלאכת הקילוף
.לקלוף את הפלפלים מקליפתם הדקה. להרחיק גרעינים. לחתוך לקוביות קטנות
לקלוף את העגבניות מקליפתם הדקה. להרחיק את העוקץ ומעט מהגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערת הפלפלים
.להניח את קוביות הירק על מסננת ,לסנן מעודף נוזלים
.להעביר את הפלפלים והעגבניות לקערה
.לסחוט מיץ לימון ולהוסיף לקערה. הוספתי מיץ מחצי לימון ענק
.לתבל במלח אטלנטי או מלח גס/רגיל ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.להוסיף שמן זית. לערבב הכול
.מומלץ להניח את הסלט בקרור למשך שעות ספורות (2-3) לפני ההגשה
........
--
:קחו הצצה ל"ירושלים" הספר החדש של הצמד הנפלא
Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi talk about their new cookbook - Jerusalem
--------


NOWNESS.com presents: Ottolenghi: Love is the Right Word
--



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

red oriental passion !
thank's (e)

assets Creative Commons License