25 August 2012

עגבניות צלויות בשמן זית

עגבניות צלויות בשמן זית
מנת תוספת
הכמות: 3-6 מנות
בסיר בינוני וכבד (4 ליטר) לבשל על להבה נמוכה -חצי כוס שמן זית, 6 שיני שום קלופות ושלמות, חופן עלי בזיליקום טריים. במידה ויש ברשותכם ענפי טימין טרי- הוסיפו גם כן
.לבשל עד ששיני השום מתרככות
.להוסיף לסיר 6 עגבניות בינוניות קלופות- רצוי עגבניות מאשכול -כ 500-600 גרם עגבניות בסה"כ
.עוקצי העגבניות יהיו בתחתית הסיר
.לפזר מעל העגבניות מלח (אטלנטי), פלפל שחור גרוס טרי ומעט סוכר
.לבשל מכוסה במשך 10 דקות על להבה נמוכה . זהירות- השמן חם ומבעבע
.להסיר את המכסה. להפוך כל עגבניה לצידה השני
.לפזר על העגבניות מלח ,פלפל שחור גרוס טרי ומעט סוכר.לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 15-20 דקות
.העגבניות המוכנות רכות אך עדיין שומרות על צורתן

:הערות
.מומלץ להגיש את העגבניות בטמפרטורת החדר
.לבחור בעגבניות טריות יפות ומוצקות
.ניתן להגיש את העגבניות הצלויות עם עלי בזיליקום טריים וגבינה טובה
.ניתן לצקת מהרוטב שבסיר על כל עגבניה
.להגיש עם לחם מחמצת טעים


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License