26 August 2012

*ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים

ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים
אחרי הביסקוויט השלישי או הרביעי (מי סופר?.) עצרתי. יש גבול לכמה אפשר 'רק לטעום'. הביסקוויטים הללו ממכרים, באחריות. את הרעיון הבסיסי אימצתי מגיליון ישן של מגזין 'מזון ויין' האמריקאי. המתכון עובד והותאם על ידי לטעם המשפחה. בסקוויטים שדומים ללחמניות קטנות, בתוספת מחית בטטה אפויה כמה שהכתום הזה יפה וטעים. הבצק נעים ונוח לרידוד וצבעו כתמתם בהיר (כמעט וצילמתי לכם את הבצק). מעבדים את הבצק בזריזות במעבד מזון או במיקסר. מרדדים אותו עבה יחסית על משטח עבודה מקומח היטב (רצוי משטח סיליקון), קורצים עיגולים או חותכים לריבועים/מקלונים קצרים ואופים בחום גבוה דקות ספורות. בתום האפייה, כל שנחוץ זה ..מעט חמאה. אפשר לחצות כל ביסקוויט ולשים בפנים קוביית חמאה. נסו את זה בבית
.הביסקוויטים פריכים ובצבע תפוזי. אכלו אותם כחטיפים חמים, לארוחת הערב או לצד תבשיל בשרי חם
.לרגישים לטעם אבקת הסודה לשתייה (גם אנו): המתכון מכיל כמות קטנה שכמעט אינה מורגשת
! יש לכם אורחים? הכפילו כמויות- זה נחטף


.טיפים : נפו את אבקות ההתפחה יחד עם הקמח, ניתן להחליף את היוגורט בריוויון
ביסקוויטים עם בטטה
:החומרים
הכמות: כ- 20 ביסקוויטים
בטטה אחת קטנה במשקל של כ 220 גרם- משקל המחית האפויה = 130 גרם= 3/4 כוס מדידה
מאתיים ארבעים וחמישה גרם קמח לבן רגיל
כף סוכר זהוב - דמררה
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח דק
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
שליש כוס יוגורט קר
 
מעבד מזון או מיקסר או קערה גדולה לערבוב הבצק
תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
. לחמם תנור/טוסטר אובן לחום בינוני 180 מעלות
.לרחוץ ולנגב את הבטטה. לחורר אותה עם מזלג. כן, חוררו את הבטטה בהרבה נקבים
.לאפות את הבטטה בתנור/טוסטר אובן החם עד לריכוך, כמחצית השעה
לא לכבות את התנור. לצנן מעט את הבטטה ולקלוף. את התוך למעוך (בקלות)עם מזלג למחית. נצטרך 130 גרם מחית בטטה
.להגביר את חום התנור לחום גבוה 220 מעלות
.לצקת את הקמח, סוכר זהוב, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתיה לקערת מיקסר. לערבב
להוסיף את החמאה החתוכה קטן. לעבד קצרות (במהירות גבוה) לקבלת תערובת חולית- גרגירים קטנטנים
.להוסיף לקערה את מחית הבטטה והיוגורט. לעבד קצרות ליצירת בצק רך
.להעביר את הבצק למשטח מקומח היטב, ללוש קצרות
.לרדד את הבצק לעובי אחיד של כ 6 מ"מ
לקרוץ עיגולים בגודל רצוי - קרצתי עיגולים עם חותכן בקוטר 58 ס"מ. את שולי הבצק החתוך איחדתי, רידדתי שוב וחתכתי לפסים
.להניח את הביסקוויטים על נייר האפייה בתבנית
.לאפות בתנור החם כ- 10 דקות או עד קבלת צבע זהוב חום
.מומלץ לאכול חם
הערה: הביסקווטים האפויים ניתנים להקפאה. גם ביסקווטים קרוצים לעיגולים לפני האפייה ניתנים להקפאה על משטח למשך שבוע ימים
הביסקוויטים ישארו טריים וטובים שעות ספורות לאחר אפייתם. נשארו לכם ביסקוויטים ? הקפיאו אותם. לפני ההגשה: חממו אותם בטוסטר אובן (ישר מהפריזר) 10 דקות בחום בינוני נמוך 150 מעלות


My Way Andre Rieu on his violin in New York

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

ממש אלופה !
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License