30/08/2012

** ממולאים בנוסח יווני - מתכון מיוחד

ממולאים : פלפלים ועגבניות
:פלפלים ועגבניות ממולאים באורז ודברים טובים
החבר'ה שלי רמזו לאחרונה שכדאי לפרסם כאן קצת 'אוכל' ממש.. מלבד עוגות, עוגיות , לחמים ומנות קינוח. באדיבותם הרבה נתנו לי כמה אתגרים ..השבוע מומש אחד מהם- טעים במיוחד: פלפלים ועגבניות ממולאים באורז בנוסח יווני. בכלל, אימא'שלו טוענת כל הזמן שבמידה והמילוי של הממולאים טעים ככה (..ואפשר לאכול אותו ישר מהמחבת או הסיר) אזי הממולאים יהיו טעימים. ואני ? ניסיתי (ניקיתי את המחבת..) אזי אני גם מאמינה
רקחתי מגוון טעמים שמילאו פלפלים ירוקים ועגבניות בשלות. מנה צמחונית אפויה בתנור שתתאים לארוחת הצהריים וגם לאורחים לסוף השבוע. מומלץ לקרא את המתכון המלא טרם ההכנה, כולל הטיפים. בפעם השנייה שתכינו, מובטח לכם, זה ילך בקלי קלות ומהר הרבה יותר ! בכל מקרה, אני בטוחה שתרגישו אלופים כבר בהגשה הראשונה

:טיפים לפני שמתחילים
בחרו עגבניות בגודל אחיד, בינוני - אדומות ובשלות אבל לא רכות מדי בכדי שישמרו על צורתן לאחר האפייה
.בחרו בפלפלים ירוקים כהים, אחידים בגודלם, לא גדולים מדי
.יפה להותיר את עוקצי הפלפלים והעגבניות
.עוד לפני מילוי הירק, חיתכו 'מכסה' לכל פלפל ועגבניה והחזירו את המכסה לירק.. לשם התאמה אישית
.באופן זה יקל לכם לרוקן את תוכן העגבניות
.ניתן להחליף את הצימוקים הכהים בצימוקים בהירים
.המלית עשירה וכל כך טעימה !- אל תשנו דבר
במידה והצימוקים גדולים מאוד, קצצו אותם. החליטה הקצרה במים רותחים מנקה אותם אך תורמת לעסיסיותם במלית
.במידה ואינכם אוהבים קינמון, השמיטו. הוסיפו תיבול אחר אהוב או וותרו
.חיתכו מעט וישרו את בסיסי הירקות על מנת שיוכלו לעמוד 'ישר' בתוך התבנית
השתמשתי באורז 'פרסי', אתם יכולים להחליפו בסוג אורז אחר לבחירתכם,שנו את כמות הנוזלים בהתאמה
.האורז במלית יהיה עשוי היטב אבל לא רך מדי לפני מילוי הירקות
.המלית המבושלת צריכה להיות יבשה יותר ובתום הבישול תכיל פחות נוזלים
.מלית האורז תספיק לקילו וחצי ירק לערך. את הפלפלים יש למלא ביותר מלית בגלל גודלם
.מנת הגשה מומלצת לסועד: 3 יחידות ירק בגודל בינוני
.ניתן להגדיל את כמות שמן הזית לשלושת רבעי הכוס
סה"כ כמות הירק בתבנית שלי = 14 יחידות לא גדולות מאוד, אפשרי להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה יותר
.זמן אפייה משוער הוא קרוב לשעה וישתנה בהתאם לגודל וסוג הירק שלכם
.קשטו את המנה המוכנה בפטרוזיליה טרייה וקצוצה, המוסיפה טעם ויופי
.את הממולאים מומלץ לאכול חם מהתנור או פושרים
.הממולאים טובים מאוד גם יום למחרת - מחוממים הטב בתנור/בטוסטר אובן
.יתרת הממולאים שלא אכלתם תשמר במקרר ימים אחדים
!המתכון נחל אצלנו להצלחה גדולה ! - רוצו להכין


ממולאים בנוסח יווני
:החומרים
שמונה פלפלים ירוקים כהים
שש עגבניות
משקל הירק הכולל = קילו וחצי לערך
מאה גרם צנוברים, שטופים וקלויים במחבת יבשה
מאה גרם שקדים שלמים -לא מולבנים, קלויים, קצוצים דק מאוד במעבד מזון
בצל בינוני לבן קלוף וקצוץ דק
כחצי כוס שמן זית כתית טהור= 125 מ"ל
מאה גרם אורז פרסי שטוף ומסונן
מאה עשרים גרם צימוקים כהים, לחלוט וליבש
שן שום גדולה קצוצה או שתיים קטנות
כפית קינמון טחון
כוס מיץ עגבניות = 250 מ"ל, השתמשתי בכוס מהרוטב הזה מופשר, היה בפריזר בשקית הקפאה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח לטעם - לערך כפית מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט סוכר לבן
חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
-
מחבת גדולה
-
.תבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ לערך (או קטנה יותר) בעלת דפנות גבוהות יחסית
:אופן ההכנה
.לחתוך מעט את בסיסי הפלפלים והעגבניות
.לחתוך את החלק העליון (לא עבה מדי) בכל פלפל ובכל עגבניה על מנת ליצור 'מכסה' לירק
.מהפלפלים להסיר עם היד את כל הגרעינים
בעזרת כפית 'תפוחן' להוציא את תוכן העגבניות. את תוכנן לקצוץ דק ולשים בקערה קטנה יחד עם נוזלי העגבניה
:הכנת מלית האורז
במחבת גדולה לטגן את הבצל ב- 3 כפות שמן זית (מתוך כמות שמן הזית הכוללת)  לבחוש משך כ4 דקות
.הבצל ישאר זהוב
.להוסיף למחבת את האורז ולבחוש היטב
.להוסיף למחבת: צימוקים, שום קצוץ, קינמון טחון , צנוברים ושקדים. לערבב הכל
.להוסיף את תוכנן של העגבניות, לערבב
.להוסיף את מיץ העגבניות ומי ברז - לערך כוס מים לכיסוי המלית בנוזלים
.לבשל כ12-15 דקות. ללא מכסה, לבחוש מדי פעם
.בסיום הבישול להוסיף למחבת את עלי הנענע הקצוצים (עלים בלבד) לערבב, להסיר מהלהבה
.לתבל במלח לטעם ופלפל שחור גרוס טרי
.לשמן מעט את תחתית תבנית האפייה בשמן זית
.לסדר בתבנית את הפלפלים והעגבניות
.לפזר מעט סוכר על דפנות כל פלפל וכל עגבניה
.בעזרת כף למלא כל ירק במלית. בכמות של 2-3 כפות מלית ובהתאם לגודל הירקות
.לסגור את הירקות עם מיכסהן
.לצקת משמן הזית הנותר על כל פלפל וכל עגבניה
.לאפות את הממולאים בתנור החם למשך כשעה או עד שהם רכים ומוכנים
.מומלץ להוציא את התבנית לפחות פעם במהלך האפייה ,בעזרת כף לנטף על הירקות מהנוזלים שבתבנית
.להגיש חם או פושר
בצילום למעלה : לארוז ולשנע.. לכל מי שאתם אוהבים
.הערה מאוחרת : החבר'ה שלי טוענים שהפלפלים טעימים אף יותר מהעגבניות כי.. יש הרבה מילוי


בצילום למעלה : המנה שלי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

3 comments:

Anonymous said...

נישמע מצויין. טרם התנסתי בממולאים מעורבים.
אצלינו כל ירק מקבל מקום כבוד משלו.כל ירק וטעמו הוא.
(א)

Anonymous said...

נראה טעים!
מפית הבד עם הפלפלים ברקע פשוט הורסת,
נראה לי הכי כיף לסיים פלפל ממולא טעים ואז לנגב את הפה עם מפית פלפלים...
:)

Chanita Harel חני הראל said...

את נהדרת, הבלוג שלך הומלץ בחום היום גם בדף הפייסבוק של הבלוג, תודה !
:-)

assets Creative Commons License