25/08/2012

**עוגיות ביסקוצ'וס - להתאהב בהן

חם וטרי מהתנור : עוגיות ביסקוצ'וס
עד שלא תכינו ביסקוצ'וס לא תדעו עד כמה העוגיות הללו קלות להכנה וגם טעימות ! מוצאן של העוגיות מיהדות ספרד. העוגיות מכילות מרכיבים ספורים בלבד-שמן ולא חמאה, ביצים, סוכר-מתיקותן עדינה, קמח, אבקת אפייה ומעט חומרי טעם. צורתן הטבעתית יפיפיה. ניתן לתבל את בצק העוגיות בקינמון ומי פריחת הדרים. תיבלתי בתמצית וניל. אל תשכחו לפזר על העוגיות שומשום או אגוזים קצוצים דק ואפו אותן היטב בכדי שיהיו מעט יבשות. מתאים לקפה ..מתכון של לגזור ולשמור וגם לחלק למשפחה ולחברים

:הערות
יוצאי טורקיה ויוון נוהגים לפזר על הביסקוצ'וס שומשום. אני השתמשתי לצד שומשום רגיל גם בשומשום שחור
ניתן ליצור עוגיות עבות וקטנות יותר, פשוט גלגלו את הבצק לגלילים באורך של כ- 10 ס"מ וסגרו לטבעת קטנה
עוגיות ביסקוצ'וס
הכמות : 30 עוגיות גדולות
.הכנה: במיקסר (עם קרס לישה ולא וו לישה) או בקערה גדולה לערבוב ידני
.תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה - העוגיות יאפו ב- 2 סבבים
 ?איך מכינים
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
לטרוף בקערה 3 ביצים גדולות + 125 גרם סוכר לבן +125 מ"ל שמן רגיל (למשל שמן קנולה) +חצי כפית מלח דק וקצת תמצית וניל
.להוסיף לקערה  450 גרם קמח לבן רגיל מנופה עם כפית וחצי אבקת אפיה
.על משטח עבודה (רצוי מסיליקון) בעזרת סכין לחלק את הבצק ל- 30 חלקים שווים
. לגלגל כל חלק לגליל באורך של 12-13 ס"מ ברוחב כס"מ
. לסגור שני קצוות הגלילים לטבעות. להניח את הטבעות על נייר האפייה בתבנית במרחקים
למרוח את הטבעות בביצה טרופה (זו ביצה נוספת על השלוש שבבצק) ולפזר שומשום או אגוזים קצוצים דק
.לאפות את העוגיות 20-22 דקות בחום בינוני - 180 מעלות
.העוגיות המוכנות יהיו זהובות שחומות. לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
טיפ: לקבלת עוגיות פריכות יותר -כבו את התנור והשאירו בו את העוגיות האפויות למשך 10 דקות נוספות


:חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

4 comments:

Anonymous said...

אני באמת מאמין שהן נהדרות
אני לא קונה כאלה כדי שלא יהיה בבית.
אז אאפה בעצמי ?! (-;
א.

effyba said...

אהבתי....תודה יקירתי

effyba said...

תודה יקירתי...כרגיל נפלא..

Anonymous said...

Made them. Very easy to make, took only minutes and came out great.

assets Creative Commons License