06 August 2012

עוגת תפוחים - הכי קלה שיש

אז תכיני לנו עוגת תפוחים ! הוא מבקש.. ורצוי בתבנית גדולה..עם כל תפוחי העץ שבמטבח... רבע שעה אחרי שנכנסה לתנור, כבר אפשר היה להריח אותה... עוגת תפוחי העץ ! .העוגה קלה להכנה נאפת בתבנית מלבנית גדולה ומורכבת משתי שכבות של תערובת עוגה בחושה עם הרבה תפוחי עץ וקינמון. מה צריך ? הפעם ממש מעט :קמח, ביצים, שמן, סוכר ותפוחים וכן, ואל תשכחו מעט קינמון . מפינת המתכון המהיר : עוגת תפוחים 


עוגת תפוחי עץ קלת הכנה
:החומרים למלית
קילו עד קילו וחצי תפוחים=10 תפוחי עץ בינוניים, לקלוף ולפרוס
ארבע כפות סוכר לבן
כפית קינמון
מיץ וגרידה מלימון קטן- הגרידה לא חובה
:החומרים לבצק
ארבע ביצים גדולות
מאתיים וחמישים גרם סוכר לבן= כוס ורבע סוכר
מאתיים וחמישים מ"ל שמן קנולה = כוס שמן
מאתים וחמישים גרם קמח תופח או :קמח רגיל + כפית ו 3/4 כפית אבקת אפיה מנופה
כפית תמצית וניל
-
לזריה: 2 כפות סוכר זהוב או סוכר לבן
-
תבנית מלבנית משומנת בתחתית ובדפנות בגודל 23 על 33 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה ראשונה לערבב את התפוחים החתוכים עם הסוכר, קינמון , מיץ וגרידת לימון
.בקערה שניה (אפשרי בקערת מיקסר) לטרוף 3-5 דקות את הביצים והסוכר
.להמשיך לטרוף ולזלף פנימה את השמן
.להוסיף את הקמח, אבקת האפייה והוניל
.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה. לסדר מעל מחצית ממלית תפוחי העץ
.לצקת מעל את יתרת תערובת העוגה , לסדר מעל תפוחים נותרים
.לבזוק מעל כשתי כפות סוכר
.לאפות כ 70 דקות בתנור החם. העוגה המוכנה תהיה זהובה וריחנית
.לחתוך למנות ,להגיש פושר או קר
.העוגה ניתנת להקפאה- חתוכה למנות וארוזה היטב
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

NICE AND EASY !
(E)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License