09 August 2012

*פסאטה - להכין בבית רסק עגבניות PASSATA

פסאטה - להכין בבית רסק עגבניות
 !פסאטה זה טעים כל כך
והפעם מפינת המתכון המהיר: רסק/רוטב עגבניות בסיסי וטבעי הנקרא: פסאטה. הרסק ניתן לרכישה בצינצנות מיבוא איטלקי אך קל מאוד להכינו בבית. פסאטה יכולה להגיע מבושלת אבל גם מעגבניות טריות שאינן עוברות בישול כלל. המרכיבים בסיסיים וכוללים: עגבניות, שום, שמן זית וסוכר. זמן הבישול קצר מאוד. מלבד סיר, מסננת וקערה לא תזדקקו לדבר. הרוטב שימש אותנו כבסיס למרק עגבניות קר. לאחר צינון (לא במקרר) זילפתי על כל מנה מעט יוגורט (בלקני) קר, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי.  הרסק טעים מאוד גם מהמקרר. אל תחממו אותו כלל. את הפסאטה ניתן להכין מכל סוג של עגבניות אדומות אך עגבניות מזן תמר יתאימו עוד יותר. איך מכינים ? שמים בסיר עגבניות חתוכות לרבעים יחד עם שיני שום חתוכות וכף שמן זית. מבשלים דקות ספורות בלבד. מוסיפים לסיר מעט סוכר ומבשלים 5 דקות נוספות . בזמן הבישול העגבניות יתרככו והסיר יתמלא בנוזלי העגבניות. לאחר צינון מעבירים את כל תכולת הסיר דרך מסננת דקה. כן, למעוך ולמעוך שוב את העגבניות והשום..בעזרת כף עד שישארו לכם במסננת קליפות עגבניות .אז תקבלו רסק או רוטב אדום (לא סמיך) וטעים. כמובן שמעגבניות טעימות ויפות תקבלו רסק טעים יותר


.בצילום למעלה : הפסאטה הטריה בצינצנת
.השתמשתי בקילו עגבניות גדולות יחסית וקיבלתי כ 650 מ"ל פסאטה
המתכון התפרסם בגליון ספטמבר 2012 של הגוד פוד הבריטי. עבורי, זו חגיגה של אוכל טוב במגזין מצויין 

מחברת המתכון ג'יין קולפילד-קרני ילידת סקוטלנד (החיה כעת בפורטוגל) מגדלת עגבניות בגינתה הפרטית. מגרעיני העגבניות שלה היא מנביטה ושותלת שוב עגבניות ..את הפסאטה היא מכינה באופן קבוע שנים רבות. היא מציעה לדלל אותה עם חלב דווקא בכדי להופכה למרק עגבניות קייצי. עם יוגורט ניסיתי, זה טעים ומרענן (וממכר) וגם דל קלוריות
.רעיון לשימוש נוסף ברוטב :כבסיס או תוספת לרטבים ותבשילי צלי


פסאטה
:החומרים
קילו עגבניות חתוכות לרבעים, עגבניות קטנות יותר יש לחצות
שש שיני שום, קלופות וחצויות
כף שמן זית
כף סוכר לבן
-
זמן בישול:15 דקות
:אופן ההכנה
בסיר בינוני (לקילו עגבניות יתאים סיר רחב בתכולה של 4 ליטר) לשים את חתיכות העגבניות, שום ושמן הזית
.לבשל את העגבניות בסיר מכוסה על להבה בינונית במשך 10 עד 12 דקות
.בזמן הבישול חשוב לנער מדי פעם את העגבניות שבסיר, העגבניות יתרככו ויגירו נוזלים
לתבל את העגבניות. הוספתי רק מלח אטלנטי בכמות של חצי כפית. להוסיף ולערבב לסיר את הסוכר
.להסיר את מכסה הסיר ולבשל ברתיחה כחמש דקות או עד שהשום מתרכך
.לצנן ולהעביר דרך מסננת עד לקבלת קליפות עגבניות, זה יארך דקות ספורות
.הרוטב יישמר במקרר למשך כשבוע או במקפיא במנות עד 3 חודשים
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

נישמע מצויין.בטוח שיותר טעים ( וגם בריא) מהקנוי.
לטעמי, כמה עלי בזיליקום מתבקשים במרק.
ולו/לא רק לגלל הצבע.(-;
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License