30 September 2012

עוגת תפוחים צרפתית -מאפיית מקס פואלן -פריז Gateau Aux Pommes

יש לה את כל המעלות שצריך. הכל בדיוק במידה הנכונה ומתיקותה נפלאה. היא מחייכת אותו ..ואותה. רכה, מפנקת, זרויה בשבבי תפוחים - עוגת תפוחים צרפתית. מתכון מנצח שלמדתי להכין מאוולין הצרפתיה. המתכון התפרסם בספר השווקים של פריז (יצא לאור בשנת 2000). המתכון הוא של מאפיית מקס פואלן הפריזאית. מכינים אותו ידנית בשתי קערות ובדקות ספורות בלבד. רשמו מתכון פשוט והגישו אותו חם (לצד כדור גלידת וניל משובחת או קצפת) למישהו שאתם אוהבים, במיוחד


Gateau Aux Pommes
עוגת תפוחים צרפתית
:החומרים
שמונה כפות קמח רגיל
שלוש כפות סוכר לבן
כפית אבקת אפייה, מנופה
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
שתי כפות שמן קנולה או שמן חמניות
שבע כפות חלב
ארבעה תפוחי עץ בגודל בינוני, קלופים, מחולקים לרבעים, מגולענים ופרוסים דק- כ 400 גרם תפוחים סה"כ
חמאה לשימון התבנית

:לציפוי
שישים גרם חמאה מלוחה- שמתי חמאה רגילה
חמש עד 6 כפות סוכר לבן

תבנית טבעת- השתמשתי בתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ 
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
:בקערה אחת מערבבים
קמח מנופה,סוכר ואבקת אפייה
:בקערה שנייה טורפים
.ביצה, וניל, שמן וחלב
. יוצקים תערובת נוזלית לקערת חומרים יבשים ומערבבים
.מוסיפים את התפוחים (אני עירבבתי אחר כל תפוח) מערבבים הכול יחד
. משמנים את תבנית האפייה
.יוצקים פנימה את תערובת העוגה
.אופים בתנור החם 25-28 דקות
.מוציאים את העוגה מהתנור
.ממיסים את החמאה ויוצקים אותה על פני כל העוגה החמה
.מפזרים מעל את הסוכר - הרשום בחומרי הציפוי
.מחזירים את העוגה לתנור ואופים 5-7 דקות נוספות
.מצננים את העוגה דקות ספורות ומגישים


:הצעת הגשה
.פרוסת עוגה חמה כשלצידה כדור גלידת וניל או שמנת מתוקה מוקצפת
הערה 30.9.2012: קוראים יקרים,תודה על שנרשמתם לקבלת עדכונים מהבלוג.3 קוראים מדוא"ל וואלה וג'ימייל לא אשרו הרשמה. בדקו לאן נכנס ואם בכלל קבלתם את מייל אישור ההרשמה..או הרשמו נא מחדש, תודה
!חג טעים ושמח


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License