16 October 2012

זרי שיפון וליים - ליום הלחם הבינלאומי 2012

יום הלחם הבינלאומי חל היום ה- 16 לאוקטובר 2012. זוהי חגיגה של לחמים מרחבי העולם ! . זורה המארגנת מספרד עומלת מדי שנה בריכוז פרוייקט הבלוגרים הענק הזה ופרסומו לעולם . בעוד כשבוע ימים לערך , יפורסמו הלחמים לפי מדינות. זהו ספר אפיית הלחמים הטוב ביותר שתוכלו למצא. הוא כולל מתכונים וצילומים נפלאים של מגוון לחמים /לחמניות, מאפים מתוקים ומלוחים מעשרות מדינות מרחבי העולם
הוחלט כאן , להציג השנה לתצוגת הלחמים החגיגית לחם מיוחד במינו- זרים (כמו לחמניות פריכות) מבצק שמרים המכיל קמח שיפון וקמח רגיל, בתוספת של גרידת ליים וקישוט זרעוני קצח. טעם אקזוטי והפתעה מיוחדת. גלגלו למטה להוראות ההכנה


זרי שיפון וליים
:מתכון מעובד קלות מהספר
Exotic Desserts From The French Caribbean/1997: KONEMANN
הכמות : 6 יחידות
:החומרים
מאתים וחמישים גרם קמח שיפון, מנופה
מאה עשרים וחמישה גרם קמח לבן רגיל, מנופה
ארבעים גרם שמרים טריים , בגרגירים
מאתיים עשרים וחמישה מ"ל מי ברז
כפית וחצי עד שתי כפיות מלח דק
גרידה מליים שלם
-
חופן זרעוני קצח לקישוט
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה- הזרים יאפו ב= 2 סבבים
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב 2 סוגי קמחים
.להוסיף לקערה שמרים ומים
.ללוש במשך 15-20 דקות. זמן הלישה במכוון ארוך ונועד להכניס לבצק אוויר ולגרום לו להיות אוורירי
.להוסיף לקערה את המלח ולהמשיך ללוש 5 דקות נוספות
.להוסיף את גרידת הליים וללוש מעט עד שנבלעת בבצק
.ליצור מהבצק כדור, לכסות . להתפיח כשעה
.לחלק את הבצק ל- 6 חלקים שווים
.לגלגל כל חלק בצק לגליל באורך של כ 38 ס"מ ועובי 2 ס"מ
בעזרת מספריים (מספרי מטבח גדולים..) לחתוך מהבצק חתיכות כפי שצילמתי בתמונה. החתיכות אינן נתלשות ומזכירות ראש קיפוד . הנסיון עם הזר הראשון לא בהכרח יצליח (לא צילמתי את הזר הראשון..) ,אבל נסו שוב - ימין ושמאל כמו נגיסה בבצק עם המספריים. צמוד צמוד. זה יצליח לכם ויראה כה יפה
.לאחד שתי קצוות של גליל הבצק
.להמשיך באותו האופן עם כל יחידות הבצק. להניח בתבנית/תבניות
.להבריש את הזרים במעט מים
.לפזר זרעוני קצח
.לאפות 20-30 דקות או עד שמוכנים. להימנע מאפיית יתר
בצילום : יחידת בצק וזרי השיפון לפני האפייה

:תקריב של זר לפני האפייה


:ולאחר האפייה

World Bread Day 2012

World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!

...אל תוותרו על החלומות שלכם השקיעו הם לפעמים מתגשמים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

Anonymous said...

סוף-סוף זרים שלא מיועדים לראש...(-:

חידשת לי על יום הלחם הבינלאומי.
(א)

The Cookie Fairy said...

ואוו מהמם לגמרי!

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License