27 October 2012

לחם קופים - המתכון

לחם קופים- מאנקי ברד
עשרים כדורי בצק השמרים חברו יחדיו לעוגה אחת גבוהה מאוד. שפע של סוכר זהוב, חמאה וצימוקים דבוקים סביבם. כשהלחם חמים יש רק לתלוש חתיכה ולאכול. "לחם קופים" - מאנקי ברד- שמו של הלחם החדש שלנו. מתברר שגם לאמריקאים, שם נולד הלחם, אין מענה מהיכן הגיע השם המצחיק משהו של הלחם הזה
שימוש ראשון בקערת האמייל הגדולה שהגיע הביתה רק אתמול. הקערה היתה של סבתי מצד אבא, נראת חדשה לגמרי. למטה, ראו גם את ארגז הלחם שמצאתי בבית -היה של סבתי מצד אמא. נהנתי להכין את הלחם. פרסום ראשון ללחם קופים בבלוג אוכל ישראלי. כלים נאים, נוסטלגיה, ריחות טובים, חדוות עשייה, טוב כך לפתוח שבוע עבודה
:צילומים משלבי ההכנה
:הבצק מונח להתפחה בקערת האמייל. מעליו ארגז הלחם החתיך מאמייל 


:עברה שעה , הבצק תפוח

כעת, יש לחלק את הבצק לכדורים. טובלים אותם אחד אחד ברוטב חמאה, סוכר זהוב וצימוקים. מסדרים אותם בשתי שכבות בתבנית


.לאחר שכדורי הבצק תפחו ומלאו את כל גובה התבנית הלחם נאפה בתנור
:מצננים את לחם הקופים דקות ספורות והופכים. כך נראה הלחם הטרי והחמים

לחם קופים
הכמות: לחם אחד גדול
:החומרים לבצק
חמש כפיות מדידה שמרים יבשים = 15 גרם
חצי כוס מים חמים= 120 מ"ל
כוס חלב = 240 מ"ל
חמישים גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
כחמש כוסות קמח לבן רגיל = 700 גרם
חצי כפית מלח דק
ביצה גדולה, טרופה קלות
:החומרים לרוטב
מאה ועשרים גרם חמאה
חצי כוס סוכר זהוב דמררה
חצי כוס צימוקים, רצוי כהים- לחלוט וליבש

תבנית טבעת גדולה - קוטר 26 ס"מ. גובה לפחות 11 ס"מ, לשמן בשמן רגיל או חמאה מומסת
:אופן ההכנה
בקערית להמיס את השמרים במים החמים: לצקת את השמרים לכוס עם המים, לנער עד שהם נבלעים במים. לערבב קצרות
.לכסות את השמרים ולהניח לתסיסה קלה למשך 5 דקות
בקלחת לחמם את החלב, חמאה וסוכר לבן. לחמם קצרות רק עד שהחמאה נמסה והחלב חמים. לא להרתיח. להסיר מהלהבה
.בקערת מיקסר עם וו לישה או קערה גדולה לערבוב ידני לצקת 4 כוסות קמח מכמות הקמח הכוללת
.להוסיף ולערבב לקמח את המלח
.ליצור גומה במרכז הקמח
.להוסיף את תערובת השמרים, תערובת החלב והביצה הטרופה. לערבב הכול
.להוסיף בהדרגה עד כוס קמח נוספת לקבלת בצק אחיד ולא דביק
.ללוש את הבצק כ- 10 דקות
.להעביר את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות
.לכסות את הבצק במגבת דקה
.להתפיח כשעה או עד הכפלת הנפח
:עיצוב ואפייה
.להעביר את הבצק למשטח עבודה וללוש קצרות
.לחלק את הבצק ל- 20 יחידות שוות
.לגלגל כל חלק בצק לכדור
.לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה בינונית
.לטבול כל כדור בצק ברוטב. להוציא עם כף מחוררת ולהניח בתבנית
.לטבול את כל הכדורים ברוטב אחד, אחד
.לסדר את הכדורים אחד על השני בתבנית בשתי שכבות
.לכסות את התבנית ולהתפיח למשך כשעה
.לחמם תנור לחום 200-210 מעלות
.לאפות את הלחם 10 דקות בתנור החם
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמשיך לאפות עוד כ- 30 דקות או עד שהלחם מוכן
.להוציא את הלחם מהתנור. לצנן 10 דקות
.להסיר את טבעת התבנית ולהפוך את הלחם
.להגיש את הלחם חמים או פושר
.להקפאה: הפרידו את כדורי הבצק האפויים ואחסנו בשקית הקפאה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License