26 October 2012

*להכין בבית כפיות שוקולד

כפיות שוקולד
ברגע שסיימתי את הקניות התחיל לרדת הגשם השוטף. הבטיחו לנו גשם והוא מבורך אבל נו, העיתוי.. יצאתי לסידורים ברגל, עם כפכפי אצבע ששבו בוהקים, לאחר שהגשם שהציף את המדרכות והכבישים שטפו אותם היטב.. שבתי עייפה מעט אבל מרוצה מאוד. יום מאיר פנים ומספק. באותה חנות כלים רכשתי מפה לפי מטר (10 ש"ח למטר) בדוגמא של שושנים זעירות באדום. המציאה שהתגלתה על המדף בכניסה לחנות היתה תבנית קטנטנה מסיליקון. על התבנית התכולה היה הכיתוב: "תבנית שוקולד דגם כפיות". רכשתי אותה במחיר 13.99 ש"ח , צבע תכלת, זה גם יפה


.בצילום למעלה: צידה האחורי של תבנית הסיליקון. כן אתם רואים נכון, התבנית מעט רטובה
התבנית גמישה ועמידה בקור של מינוס 40 מעלות, כך שהיא מתאימה להקפאה וגם לאפייה בתנור עד חום 230 מעלות
את ההקפאה כבר ניסיתי היום בהכנת 3 כפיות שוקולד. נסיונות אפייה עם התבנית ליצירת עוגיות בצורת כפיות, בהמשך
.את תבנית הסיליקון קל לנקות לפני ואחרי השימוש ע"י סיבון עדין עם ספוג כלים שלא ישרוט את התבנית
אני מודה, זו הכפית הראשונה שלי, היא אינה מושלמת אך זו רק ההתחלה ! הנה רעיונות לכפיות נוספות
.בצילום למטה : השוקולד הלבן הנמס והחם לאחר מזיגתו לשקע הכפית הראשון


? איך תכינו כפיות שוקולד בבית
.התבנית הזו מיועדת להכנת 6 כפיות שאורכן כ-10 ס"מ
.רכשו 2-3 תבניות סיליקון שאת כולן תקפיאו יחד. כמובן שניתן להכין בסבבים הרבה כפיות שוקולד
.המסתי בנפרד שוקולד לבן ושוקולד מריר 60% מוצקי קקאו על סיר כפול
.לכל כפית שוקולד נחוצים 25-30 גרם שוקולד
.את השוקולד המומס יוצקים מיד לשקע הכפית שבתבנית
.מיישרים עם סכין מריחה
.מנקים סביב את השוקולד המיותר עם מגבת נייר רטובה
.מניחים את תבנית הסיליקון על קרש או משטח עמיד להקפאה ומקפיאים למשך כ- 15 דקות


 בצילום למעלה: כפית שוקולד לבן בכוס מונחים על מהדורת נובמבר בנושא יין איטלקי- משובח
.לאחר כרבע שעה מוציאים את המשטח והתבנית מהפריזר
.בעדינות משחררים את הכפית הקרה מהשקע שלה
.תבנית הסיליקון גמישה. קיפול קטן בתחתית התבנית ישחרר את הכפית בשלמותה
.קיפול פחות עדין או מזיגה לא מושלמת, ישברו את הכפית לשניים. תאמינו לי.. ניסיתי


! נסו להכין כפיות שוקולד בבית זה קל
:רעיונות עם כפיות שוקולד
.לאכול איתן גלידה
.לערבב איתן קפה או שוקו
!לערבב עם כפית השוקולד חלב חם
.רעיון חורפי : להגיש משקה שוקו חם כשבתוכו כפית שוקולד. תראו איך הכפית נמסה לאט ומעשירה את המשקה
.לארוז את הכפיות בנייר צלופן ולהגיש כמתנה
.להכין כפיות משוקולד לבן, חלב, מריר, בטעמים ולהגישן גם כמתנה
בכדי ליצור כפיות 'מעניינות' יותר עשו כך:זלפו מעט שוקולד בזילופים דקיקים לאורך כל הכפית או בנקודות. הקפיאו לכעשר דקות. לאחר מכן הוציאו את תבנית הסיליקון וצקו הרבה שוקולד מצבע/טעם אחר, החזירו להקפאה למשך 15 דקות
.בימים חמים רצוי לשמור את הכפיות בקירור
 !ניתן למזוג לתבנית הכפיות מים ליצירת כפיות קרח או מיץ ליצירת כפיות קפואות בטעמים
.ניתן לרכוש כפיות שוקולד מוכנות כבר בטעמים אך זה זול בהרבה להכין בבית.בדקו בגוגל תמונות: כפיות שוקולד
זהו המשווק/יבואן . במידה ואתם מתקשים להשיג את התבנית ומתחשק לכם להכין כפיות כתבו לי. אוכל לרכוש עבור שני הקוראים הראשונים וברי המזל (שישלחו לי מייל) תבנית שתישלח לכם במעטפה הביתה בדואר ישראל
:הנה קריקטורת היום של הרולד. לחצו להגדלה. הרשמו אצלו באתר ותקבלו מייל עם הודעה על כל יצירה חדשה
אושר קטן מאתמול: מצאתי את ארגז הלחם של סבתא. ארגז אמייל גדול עם מכסה בצבע לבן עם פס כחול כהה סביב. רחצתי אותו (כבד מעט) והוא נראה כחדש. בקרוב צילומים של מטעמים בתוך ארגז הלחם. מתברר שגם ..קערת האמייל של סבתא בדרכה לכאן

I Don't Think About You Anymore But, I Don't Think About You Anyless
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

The Cookie Fairy said...

חמוד ביותר!
איזה כיף לקנות דברים חמודים בזול בחנויות כלים :)
התמכרתי לבלוג שלך, שתדעי

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License