19 October 2012

~~~ריבועי קוקוס אגוזים - עוגה לשבת בקלי קלות~~~~

כמה כייף היה לקום הבוקר, יום שישי עם רעננות שכזו ושפע חדווה לאפייה וכמובן עם מטבח מסודר.. לרקוח מתכון טעים וקל וכמובן, לארוז כמעט הכול למתנות (מתן מתנות זה כייף). לצלם, לתעד, לכתוב ולרוץ להפיץ לכם את המתכון שתספיקו להכינו אולי עוד היום
 המתכון לריבועי הקוקוס/אגוזים הללו מוצלח ומיוחד !(קצרו שמו וקראו להם "ריבועי קסם")-מומלץ להדפיס- ולרוץ -ולהכין
 המתכון קל הכנה ומושלם להגשה, לאירוח וכעוגה טובה לצד ספל הקפה. הריבועיות (בסגנון חיתוכיות אמריקאיות) מורכבות משתי שכבות: שכבת בצק דקיקה ופריכה ומעליה שכבה -חצי רכה המורכבת בעיקר מסוכר חום, קוקוס ואגוזים
העוגה בעלת מתיקות מאוזנת. ניתן לחתוך אותה בקלות לריבועים או מלבנים בכול גודל רצוי לאחסן בחוץ או במקפיא. עוגות חיתוך הנאפות בתבניות גדולות, מזכירות לי עוגות 'סבתא' עם טעם מיוחד
!!עדכון:יום שישי שעה 16:00-תודה ליקרתי שקבלה ראשונה את מארז העוגיות הטריות והתקשרה לספר שטעים לה מאוד

:הערות


.את הבצק אין צורך לאחד לכדור, אלא לערבבו עד שמתקבלים גבישי בצק גדולים
.אפיית שכבת הבצק התחתית קצרה ובחום גבוהה. חשוב להימנע מאפיית יתר והשחמת הבצק
את המלית ניתן לצקת כבר על הבצק החם אבל אנא השאירו אותו למשך כחמש דקות לפני שאתם ממהרים לצקת
.ניתן להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן קצוצים גס
.ניתן להגדיל את כמות האגוזים ל- 100 גרם
במידה והאגוזים אוחסנו בפריזר לזמן מה, רעננו אותם קודם ע"י שטיפה, סינון המים והקפצה קצרה במחבת קטנה יבשה
קוקוס איכותי ניתן לרכישה בכמות גדולה (חצי קילו) למגוון שימושים בחנות תבלינים טובה. יישמר במקרר חודשים ספורים
.אל תחליפו מרכיבים, אל תפחיתו או אל תשנו דבר, המתכון מדוייק
.הימנעו מאפיית יתר של העוגה
.הוציאו את העוגה מהתנור בעודה רכה מעט, היא תתקשה עם הצינון

ריבועי קוקוס אגוזים
הכמות: 28 יחידות
:החומרים לבצק
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן=100 גרם, פחות כף וחצי סוכר
כוס קמח לבן רגיל= 140 גרם
:החומרים למלית
שתי כפות קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
קורט מלח
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
כוס ושליש סוכר חום כהה
מאה גרם קוקוס
שבעים גרם אגוזי מלך קצוצים גס או אגוזי פקאן קצוצים
-
תבנית מלבנית בגודל 22 ס"מ על 32 ס"מ- לשמן בחמאה תחתית ודפנות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום 200 מעלות
:הכנת הבצק
. בקערת מיקסר (או ידנית) להקרים חמאה. במהירות גבוהה לצקת פנימה את הסוכר ולערבב
.לצקת פנימה את הקמח, לערבב עד קבלת גבישי בצק גדולים, אין צורך לאחד את הבצק לכדור
.להעביר את התערובת לתבנית המשומנת. להדק הכול לתחתית התבנית
לאפות את הבצק כ- 10 דקות בתנור החם. הבצק צריך להיות זהוב היטב. אפשרי להגדיל מעט את זמן האפייה
.להוציא את התבנית מהתנור. להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין את המלית
:הכנת המלית
.בקערית לערבב: קמח, מלח ואבקת אפייה. להניח בצד
.בקערת מיקסר לטרוף את הביצים
.להוסיף סוכר ותמצית הוניל ולהמשיך לטרוף
.במהירות נמוכה לערבב פנימה תערובת הקמח
.ידנית לערבב ולהוסיף לקערה את הקוקוס. להוסיף את האגוזים. לבחוש קצרות
.לצקת את המלית על תחתית הבצק האפויה וליישר
.להחזיר לתנור ולאפות 15-20 דקות בחום בינוני 180
.לצנן ולחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי
.נשמר היטב גם בהקפאה*


:התכבדו בבקשה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License