04 October 2012

*בצלצלי פנינה כבושים - מתכון מיוחד

בצלצלי פנינה כבושים
, מכירים את צינצנות הבצלצלים הפיקנטיות הנמכרות בכל מרכול
אוהבים את הטעם החמצמץ? את הפריכות המורגשת בכל נגיסה? מהיום אפשר להכין את זה בבית ובקלות. הבצלצלים יפים להגשה כמתנה מהמטבח. כאן גירסא נוספת


כבר שבועיים לערך הם מונחים על השיש שבמטבח. אני מביטה בהם.. הם מביטים בי. ושום דבר אינו קורה. נתונים הם בקערית זכוכית שקופה, כה יפים
רכשתי אותם במרכול הקרוב. רשת קטנה שהכילה קרוב לחצי קילו בצלצלי פנינה לבנים, לא קטנים. אינני זוכרת כמה עלו

החלטתי לכבוש את הבצלים הקטנים בחומץ מתובל. תהליך ההכנה אורך כיומיים, אל דאגה אינכם אמורים לעשות הרבה עם הבצלצלים בזמן הזה. רק לכסות אותם בערימה של מלח דק (שולחני) ומי ברז. וכן, לבחוש את זה עם כף גדולה בכל פעם שאתם עוברים בסביבה. זה יהיה על השיש במטבח, בטח תבקרו מדי פעם


מי ההשרייה של הבצלצלים מרוכזים מאוד ומכילים כמות גדולה של מלח. קראו את הכמויות המדוייקות למטה, במתכון. מי המלח מרככים מעט את הבצלים, מסירים מהם לכלוך והחשוב -מנפחים אותם טיפה כך שהקליפה הדקיקה העוטפת אותם יורדת בקלות, לאחר 2 ימי השרייה. הבצלים אינם סופגים לתוכם את המליחות הרבה. בתום היומיים תרגישו קצת בצל בסביבה
.חשוב להשרות את הבצלים בקערת זכוכית או מתכת למניעת נזק ממי ההשרייה לקערה שלכם
:בצילום למטה- הבצלים במלח עדיין לפני הוספת המים-הקליפה הדקה שתקלפו לאחר יומיים. הקליפה תהיה שקופה ורכה

:כמות גדולה של מלח מקיפה את הבצלים

:עברו יומיים. בחשנו את הבצלים בקערה מדי פעם. זרקנו לעברם גם חיוך קטן. הגיע זמן הכבישה
שופכים את מי המלח לכיור. קולפים את הבצלים מהקליפה החיצונית. קל לעשות את זה בעזרת האצבעות . מניחים את הבצלים בקערה עמידה בחום ויוצקים עליהם מים רותחים. מניחים למשך 3 דקות. מסננים
ושוב מעבירים את הבצלים לקערה חזרה ויוצקים עליהם מים רותחים. מניחים ל- 3 דקות. חוזרים על תהליך ההשרייה הקצר פעם נוספת. בסה"כ שלוש פעמים. מסננים את הבצלים ומניחים לקירור קצר (עד שניתן לגעת בהם) על השיש


בעודם חמימים, קטמו לכל בצלצל את השורשים. עשו זאת בעדינות בעזרת סכין קטנה וחדה על מנת שלא תוסר קליפת בצל נוספת. הבצל .. במילא קטן
.הגיע השלב הכייפי בכל התהליך
 .מסדרים את הבצלים בצינצנות יפות ומכינים את התחמיץ
:הערה
סביר שתמצאו בשווקים בצלצלי פנינה במארז סגור ובמחיר יחידה ולא לפי הקילו. אין אפשרות לבחור את הבצלים. הם בדרך כלל יפים 'אחד אחד' אך אינם אחידים בגודלם. יתאימו יותר ויתרככו הם הבצלצלים הזעירים ממש. שקית המכילה בצלצלים בכל מיני גדלים שוקלת בממוצע 460 עד חצי קילו 
. רב הבצלצלים בה הם גדולים יותר. למשקל זה ובגלל גודלם יספיקו שתי צינצנות כבישה:צינצנת בתכולה של חצי ליטר + צינצנת בתכולה של כ- 340 גרם, הנה הן בתמונה


בצלצלים קטנים יותר סביר שימלאו צינצנת אחת (את הגדולה). התחמיץ שיפורט במתכון יספיק לשתי הצינצנות הללו. במידה ואתם כובשים בצלצלים קטנים ממש, השתמשו בכמות קטנה יותר של תחמיץ


התחמיץ
-התחמיץ מוכן בדקות ספורות בסיר או קלחת קטנים. בסיסו חומץ בן יין לבן, בתוספת תיבול
.מלח, ג'ינג'ר טחון, ציפורן, פלפל צ'ילי יבש, גרעיני חרדל, עלי דפנה ומעט מים
.התחמיץ מלוח, מרוכז, חריף מעט וטעים מאוד
:גוונו את מרכיבי התיבול לטעמכם ולפי המצאי שבבית. אפשר לגשת לעבודה
. חשוב להשתמש בתבלינים איכותיים וכלי מדידה
.מומלץ להכין יממה מראש ולאכול למחרת *

בצלצלים כבושים
:החומרים
ארבע מאות שישים עד 500 גרם בצלצלי פנינה טריים
מאה ושבעים גרם מלח דק
:לתחמיץ
שתיים וחצי כוסות חומץ בן יין לבן = 600 מ"ל
חצי כוס מים = 120 מ"ל
כפית וחצי מלח דק
חצי כפית עד כפית ג'ינג'ר טחון
מעט ראשי ציפורן שלמים - 2 עד 4 או לפי הטעם
פלפל צ'ילי אחד חתוך לשניים ברוחבו
חצי כפית עד כפית גרעיני חרדל שלמים בהירים
שני עלי דפנה יבשים
אופציונלי- מעט פלפל אנגלי שלם/גרגירי פלפל צבעוני

:אופן ההכנה
. להניח את הבצלצלים בקערה בינונית. לצקת מעל את המלח, לערבב עם הידיים.לצקת מעל מי ברז לכיסוי, לבחוש. להניח ליומיים
.לבחוש את הבצלים מספר פעמים ביום
.כעבור יומיים, לשפוך את מי המלח
.לקלוף את הבצלים מקליפתם הדקה. להחזירם לקערה
.לצקת על הבצלים מים רותחים לכיסוי ולהניח למשך 3 דקות
.לחזור על פעולת ההשרייה במים הרותחים פעמיים נוספות. לסנן
.לחתוך בעדינות את שורשי הבצלצלים
.לסדר את הבצלים לתוך צינצנות
.בסיר/קלחת לבשל את כל המרכיבים. להביא לרתיחה איטית
.לבשל כ- 10 דקות על להבה בינונית- נמוכה
.לצנן מעט את התחמיץ. לצקת על הבצלצלים בצינצנות
.לאחסן בקירור


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License