08/10/2012

** ~~~עוגת אגסים צרפתית - מתכון מיוחד~~~

אגסים . אגסים
כייף היה להכין את עוגת האגסים החדשה ולמסור אותה כמתנה. פשטות מראה העוגה איננה מגלה עוגה מושקעת, יפיפיה המחביאה בתוכה הרבה אגסים מבושלים בסירופ סוכר ווניל. מתובלים בריבה ובליקר קוואנטרו
לעוגה יתאימו אגסים ירוקי קליפה ואלו חומי הקליפה הגדולים יתאימו אף יותר. על שמם נקראת העוגה בצרפתית. ראו כאן
 ניתן להגדיל את כמות האגסים אף לקילו. דאגו שהאגסים יהיו טריים ומוצקים
את תערובת העוגה מערבבים בקערה אחת (ידנית) בקלי קלות. על פני העוגה מסדרים יפה את האגסים ואופים. כחמש דקות לפני תום האפייה, יוצקים על העוגה את סירופ הוניל שצמצמנו בסיר ואופים דקות נוספות.
הסירופ מבושם, מנוקד בוניל וטעים להפליא !

בצילום למעלה: האגסים לפני הבישול בסירופ הסוכר והווניל
:בצילום למטה : הצעה לסידור האגסים כפרח

 
עוגת אגסים צרפתית
Poirier D'Anjou
בישול האגסים:
לבשל כ-800 גרם חצאי אגסים קלופים ומגולענים ב 500  מ"ל מים, 60 גרם סוכר לבן ומקל (או חצי מקל) וניל חצוי .
לבשל עד לריכוך האגסים. לבדוק עם מזלג שהאגסים רכים ולא מדי. משך זמן הבישול 15-20דקות (מכוסה) לאחר הרתיחה ובתלות בגודל האגסים.
לסנן את האגסים מהסירופ. להניחם בעדינות במסננת דקה.
 לאחר צינון האגסים, לפרוסם לעובי 1 ס"מ. את הסירופ לשמור בסיר.
הכנת העוגה:
בקערה בינונית  לערבב: 200 גרם קמח רגיל (מנופה) 2 כפיות אבקת אפייה מנופה.
להוסיף לקערה: 150 גרם סוכר לבן, 90 גרם חמאה מומסת פושרת, 2 ביצים גדולות, 200 מ"ל חלב.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית 24 ס"מ משומנת.
 לסדר מעל את האגסים. רצוי לסדרם כשושנה (לא כפי שאני סדרתי אחרת, בטעות..) .
לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש בחום 210 מעלות 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בזמן שהעוגה נאפית לחמם ולצמצם את הסירופ שבסיר (לבשל ללא מכסה). כשהסירופ סמיך להוסיף כ- 2 כפות ריבת פרי אדומה. אני שמתי ריבת שזיפים חלקה ביתית. לערבב דקה ולהסיר מהלהבה. להוסיף לסירופ 2-3 כפות ליקר קוואנטרו. לצקת את הסירופ על העוגה האפויה. לאפות 5 דקות נוספות. להגיש את העוגה חמה או קרה


Paolo Conte - Via Con Me

:תמונת השער של הגליון החדש של מגזין סיסטר מספר 4 יפה במיוחד
.בגד יפה על אישה יפה . הבגד עשוי בד אורגנזה בדוגמא כמו אורגימי
הצילום פורסם אתמול בדף הפייסבוק של המגזין - כאן

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

נישמע ממש מיוחד.
תודה.
(א)

assets Creative Commons License