12 October 2012

**עוגיות תאנים איטלקיות Crostate Di Fichi - מתכון מיוחד

כמה כייף לסור למשתלת הצמחים הקרובה ולרכוש שפע עציצים פורחים: פרחי אמנון ותמר, פורטולקות -פרחי השמש הצבעוניים, קקטוסים קטנים, ועוד. לתת את חלקם במתנה. מרובם, ליצור 'גינה' קטנה על עדן אחד מחלונות הבית


את הפורטולקות הרווה הגשם שהעיר אותנו הבוקר. עם שמש הבוקר נפתחים הפרחים הקטנים לאט לאט. עם רדת הערב נסגרים הם וישנים
בינות לכל העציצים, סדרתי פסלוני גמדים, צב גדול, משפחת צבים חייכנית, כדים ..חלק מהעציצים הקטנים נתונים בתוך קופסאות שימורים ריקות ויפות- של עגבניות איטלקיות, מחית ערמונים צרפתית וגם זיתים פיקנטיים


?יום אפייה היה היום. הרבה מטעמים הוכנו במטבחנו, ויסעו לחגיגת יום ההולדת. ומהו המתכון החדש במטבח היום 
.עוגיות איטלקיות מיוחדות
 העוגיות פריכות וממולאות במלית עשירה. צורתן דומה לסיגר
העוגיות שמקורן בסיציליה מורכבות מבצק שמרים פריך שאיננו עובר כלל התפחה. ניתן להשתמש בחמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות ולהוסיף כף או שתיים מים קרים לאיחוד הבצק. המלית טעימה בפני עצמה, לאכול עם כפית: מלית פרי עשירה מאוד, חגיגת טעמים בפה .המלית בעלת מתיקות עדינה ומורכבת מתאנים יבשות, שזיפים יבשים, אגוזי מלך, צימוקים או חמוציות ודבש ניגר. מרכיבי המלית נטחנים יחד במעבד מזון. לא חייבים לטחון הכל לממרח, אפשרי להשאיר מעט חתיכות פרי קצוצות
 !רשמו מתכון קל הכנה ושווה במיוחד, אצלנו זה להיט

עוגיות תאנים איטלקיות
Crostate Di Fichi
הכמות 40-45 עוגיות
:החומרים לבצק
ארבע כוסות קמח לבן רגיל- 560 גרם
מאה גרם חמאה חצי רכה
חצי כוס סוכר לבן- 100 גרם
חצי כפית מלח דק
שתיים ורבע (7 גרם) שמרים יבשים מומסים בחצי כוס חלב חמים
כף עד 2 כפות מים 

:החומרים למלית
כוס שזיפים יבשים קצוצים גס = 150 גרם, הרחיקו גלעינים במידת הצורך
חצי כוס תאנים יבשות =  100 גרם, לחלוט עם מים רותחים, לסנן ולחתוך לרבעים
כוס אגוזי מלך קלופים חצויים או שבורים גס = 100 גרם
חצי כוס דבש נוזלי = 130 גרם
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (לחלוט וליבש) או חמוציות יבשות איכותיות =  60 גרם
--
מעט אבקת סוכר לקישוט
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר לערבב את הקמח, חמאה, סוכר ומלח. לערבב קצרות לקבלת תערובת פירורית גסה
.להוסיף לקערה שמרים מומסים בחלב (אין צורך להתסיסם) וכף מים
. לערבב הכול לבצק חלק וגמיש. ללוש קצרות. לא להתפיח
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. לרדד כל חלק לא דק מאוד
.לחתוך מהבצק מלבנים בגודל 6 ס"מ על 7 ס"מ
.במידה ומשטח העבודה שלך גדול דיו אין צורך לחלק את הבצק לשניים
:הכנת המלית
.לשים את כל מרכיבי המלית במעבד מזון. לטחון במספר פולסים
.לשים ככפית מלית באמצע המלבן, לאורכו
.לגלגל כמו סיגר
.להניח את העוגיות בתבנית. העוגיות יאפו בשני סבבים. הן לא תופחות הרבה
.לחרוץ כל עוגיה פעמיים עם סכין , באלכסון. חשוב שהחתך יהיה עמוק מעט, ויפתח יפה לאחר האפייה
.לאפות את העוגיות בתנור החם כ- 12 דקות. ניתן להפעיל טורבו ב-2 דקות האחרונות של האפייה
.לצנן את העוגיות על רשת
.לאבק כל עוגיה באבקת סוכר
.לשמור את העוגיות בכלי אטום
.העוגיות יפות להגשה ככיבוד וגם מתנה ארוזה יפה*
-------------------חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

Anonymous said...

לא צריך לספר הרבה.
אני כבר מרגיש את הטעם.
(א)

The Cookie Fairy said...

צילומים מקסימים, עשית לי חשק ללכת לקנות עציצים
למרות שהם לא מחזיקים אצלי הרבה זמן... P:
מאוד אהבתי את המתכון! עוגיות מקסימות ביותר, נראה בדיוק בשבילי
גוזרת ושומרת ובהחלט ינוסה מתישהו
תודה יקירה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License