21 November 2012

~~~שבלולי פיסטוק- מתכון עוגיות חדש~~~~~

שבלולי פיסטוק ומרציפן
מתכון חדש לעוגיות פריכות במלית פיסטוקים טחונים ומרציפן. המתכון קל להכנה ודורש קירור כפול של הבצק
.ניתן להחליף כמות מסויימת (כרבע) מהפיסטוקים באגוזי מלך טחונים
.בשימוש בפיסטוקים טחונים בלבד וללא תוספת אגוזים יתקבלו עוגיות במלית ירוקה יותר, זה טעים ויפה
גלילות הבצק מצריכות קירור של מספר שעות במקרר. ניתן לזרז את התהליך ע"י איחסונם בפריזר עד התקשות -אין צורך להקפיא
רכשו מארז מרציפן במשקל 100 גרם וללא ציפוי שוקולד. חובה שהמרציפן יהיה טרי (עם תאריך תפוגה רחוק) של יצרן טוב וכמובן מרציפן רך
.קל לטחון את האגוזים והסוכר לאבקה  בבית בעזרת במעבד מזון


הימנעו מאפיית יתר של העוגיות גם ע"מ לשמר את הצבע הירקרק של המלית. העוגיות האפויות יהיו מעט רכות ויתקשו לאחר הקירור. העוגיות הצוננות פריכות אבל ממש לא קשות לנגיסה
בצק העוגיות ניתן להקפאה. גלגלו אותו לגליל ארוך, חצו לשניים באמצע ,עטפו בנייר אפייה/סנדוויץ ואחסנו בפריזר
שבלולי פיסטוק
הכמות : כ- 50 עוגיות
:החומרים לבצק
שלוש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית מדידה אבקת אפיה, מנופה
מאה גרם סוכר לבן= חצי כוס
מעט תמצית/סוכר וניל
מאה וחמישים גרם חמאה, להוציא מהמקרר כמחצית השעה לפני האפייה
ביצה גדולה
:למלית
מאה גרם חמאה, מומסת פושרת
מאה גרם מרציפן מגורד במגרדת
מאה גרם אבקת סוכר
מאתיים גרם פיסטוקים טחונים
-
.תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לקערת מיקסר לנפות את הקמח ואבקת האפיה
.להוסיף סוכר ווניל
.לחתוך את החמאה לחתיכות קטנות ולהוסיף לקערה. להוסיף את הביצה
.לאחד את כל החומרים לבצק. במידת הצורך יש להוסיף 1-3 כפות מים, רצוי מים קרים
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף ולאחסן 30 דקות במקרר
:הכנת המלית
בקערה בינונית לערבב את החמאה המומסת הפושרת,המרציפן המגורד, אבקת הסוכר והפיסטוקים הטחונים
:עיצוב הבצק
.לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 30 על 50 ס"מ
.בעזרת סכין מריחה למרוח את פני כל הבצק, מלבד שוליים דקים במלית
.לגלגל את הבצק במהודק מהצד הארוך לגלילה ארוכה
.לחצות את הבצק לשניים, באמצע ע"מ לקבל 2 גלילות
לעטוף כל גליל בצק בנייר אפייה/סנדוויץ ולאחסן במקרר למשך קרוב ל- 4 שעות או בפריזר רק עד התקשות ולא הקפאה
:אפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.לפרוס מגליל הבצק הראשון (את השני לאחסן בקירור) פרוסות אחידות בעובי 5 מ"מ
.להניח את העוגיות בתבנית במרחקים לא גדולים
.לאפות את העוגיות בתנור החם 12-15 דקות
.לצנן כדקה בתבנית, להעביר לרשת לצינון
.לאפות באופן זה את כל העוגיות
.לשמור בצינצנת אטומה
-השבלולים לפני האפייה

:וכאן - משחקים חדשים עם גמבות ועגבניות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License