24 November 2012

~~~~הריסה/עריסה/אריסה להמונים -הכינו את הפלפלים~~~~~

הריסה/אריסה/עריסה
.אני מגישה לו לטעימה כפית סחוג ירוק וכפית הריסה טרייה. "איזה מהם חריף לך יותר??" אני שואלת
"..הוא מביט בי בתמיהה. "כפית שלמה ?"  "לא.. רק טעימה מהכפית
.מרחרח הוא את שני הרטבים, הסחוג בעל עוקצנות נעימה, לא חריף מדי
!ההריסה טעימה וחריפה אש. "תני לה לעמוד כמה ימים בשמן במקרר..". כמובן שלאחר מכן נחגוג עליה

מאה וחמישים גרם פלפל צ''ילי יבש
ההריסה (נקראת גם אריסה) מכילה בעיקר פלפלים חריפים בתוספות שום, שמן זית ותיבול. הרוטב נפוץ בגירסאות כאלו ודומות בעיקר אצל יוצאי מרוקו, טוניס ואלג'יריה. טעים לתבל בהריסה כל מאכל הדורש פקנטיות - גם כריך, גבינה, פלאפל ועוף בגריל

שקית של פלפלי צ'ילי יבשים נמצאה במקרה במרכול שבקניון. ללא שום תכנון מה אני הולכת להכין ממנה, קניתי. על השקית (תבליני מימון) היה כתוב: 150 גרם פלפל שטה יבש 100% טהור, אריזה שומרת טריות במחיר 11 שקלים
:היום פתחתי את המארז והוצאתי את כל תוכננו, הנה
.הפלפלים קטנים יחסית,יפים ואדומים אש
הרעיון להכין הריסה עלה אתמול מאוחר בלילה.ידעתי שאעשה שימוש בכל הפלפלים. הבוקר הכנתי את חומרי הגלם הנוספים, שיני שום קלופות, מלח, כמון טחון ושמן זית
קל להכין הריסה אבל רצוי לטפל בפלפלים בכל שלב עם כפפות עדינות. האמינו לי, הידיים קצת 'ישרפו' לכם אם תכינו ותיגעו בפלפלים בידיים חשופות כפי .. שאני עשיתי


.ההכנה פשוטה- משרים את הפלפלים החריפים במים חמים או מים רותחים עד שהם רכים למגע
סוחטים את הפלפלים מהמים, חותכים קצוות למי שנחוץ וטוחנים יחד עם שיני השום, אבקת כמון , מלח ומעט שמן זית
אפשרי לטחון את כל המרכיבים בסבבים, זאת אם תשתמשו במעבד מזון. טחנתי את כל המרכיבים 3 פעמים על מנת לקבל ממרח סמיך וחלק יחסית
בצילום למטה: הפלפלים לאחר ההשרייה, לצידם מי ההשרייה (לשפוך) והקערה עם מעט גרעיני פלפל

בצילום למטה : הפלפלים הטחונים - טחינה ראשונה עם כל המרכיבים. התערובת עברה טחינה כפולה נוספת


הריסה - המתכון
חובה לעבוד עם כפפות
הכמות : כ 460 גרם הריסה
:החומרים
מאה ארבעים עד 150 גרם פלפלי צ'ילי/שאטה יבשים - קטנים או גדולים, ללא גבעולים
כחצי כוס שמן זית = 120 מ"ל
ארבעים - 50 גרם שיני שום - המשקל לאחר קילוף
שלושת רבעי כפית כמון טחון
כפית עד כפית וחצי מלח אטלנטי
:אופן ההכנה
.שמים את הפלפלים בקערה חסינת חום. יוצקים עליהם מים רותחים לכיסוי
.משרים את הפלפלים במים עד לריכוך, 30-40 דקות
.מסננים את הפלפלים מהמים. שופכים את המים
.מצננים מעט את הפלפלים וסוחטים אותם מהמים העודפים
.טוחנים את הפלפלים יחד עם כל החומרים ורק רבע כוס שמן
.התערובת צריכה להיות חלקה יחסית ובצבע כתום אדום כהה
.במידת הצורך לטחון פעם נוספת עד למירקם חלק
.בעזרת כף להעביר את ההריסה לצינצנת גדולה או לצינצנות קטנות
.לצקת מעל את יתרת השמן
.לאחסן במקרר
.ההריסה חריפה מאוד. אכלו ממנה בזהירות*



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License