18 December 2012

**פרוסות בטטה, אגוזים,פרמזן וטימין- מתכון להיט

!חדש מהמטבח: פרוסות בטטה, אגוזי מלך, גבינת פרמזן וטימין- רוצו להכין

בצילום: פרוסות הבטטה לפני האפייה
פרוסות בטטה,אגוזים,פרמזן וטימין
?איך מכינים
שוטפים היטב (במים וסבון) בטטה אחת בינונית במשקל של כ- 400 גרם, לא קולפים אך מקרצפים מה שנחוץ
קוטמים ולא שומרים קצוות (שפיצים קטנים משני הצדדים). חותכים את הבטטה ל- 8 פרוסות בעובי כ 1 ס"מ
.מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית אפיה משומנת בשמן זית (על נייר אפייה/כסף הפוך) בשכבה אחת
.מורחים כל פרוסת בטטה בנדיבות בשמן זית
:בקערה מערבבים
שבעים עד 80 גרם אגוזי מלך קלויים מעט קצוצים גס עם סכין
שתי כפות גבינת פרמזן (יבוא איטלקי) מגוררת
כף עלי טימין טרי
פלפל שחור גרוס טרי ומלח אטלנטי לטעם
שלוש כפות שמן זית
-
.שמים מהתערובת על כל פרוסת בטטה
.מקשטים במעט עלי טימין טרי
.אופים בתנור (180-200 מעלות) או בטוסטר חם עד שהפרוסות רכות
.בטוסטר בחום 180 מעלות יספיקו כ- 20 דקות אפייה אבל.. האגוזים ישחימו מעט
.בתנור יש לאפות כ 30-40 דקות
.להגיש את הבטטה חמה לצד יוגורט יווני או שמנת חמוצה
:גיוונים
. את אגוזי המלך להחליף באגוזי פקאן/אגוזי ברזיל/שקדים או תערובת אגוזים-הכל קצוץ
.את האגוזים להחליף בפירורי לחם רכים- לא יבשים
.הערה: הכמות במתכון תתאים לתבנית של טוסטר אובן גדולה ולכ- 2 מנות. הכפילו כמויות

----------
:המלצה על ספר טכניקות (ו)בישול
בימים אלו ,אני מסיימת לקרא את הספר המרתק "על יחסים,חומרים ואהבה" מאת המחבר האמריקאי מייקל רולמן. מייקל מורה לטכניקות בישול בקולינרי אינסטיטיוד האמריקאי, מחבר ספרי בישול והדרכה, ובעל אתר אוכל ברשת , מצויין ודן בספר בין היתר גם בידיעת 'נוסחאות'-יחסים בין חומרים. כשיודעים את נוסחאות הבסיס , יש לך אלף מתכונים ביד ואפשר לעוף.. הספר יוכנס לאחד ממדפי ספרי הבישול אצלנו , במקום טוב
מייקל רולמן כותב עוד בספרו "על יחסים,חומרים ואהבה" בפרק 'רוטב שוקולד ורוטב קרמל' - הקדמה ל'הבננה ספליט הטעימה בעולם' : ".. כיוון שעשיתם הכול מלבד לגדל את הבננות ולחלוב את הפרה... רוטב טופי בננה הם שילוב מדהים... בננה ספליט נוצרה בשנת 1904 בידי רוקח בן 23 במערב פנסילבניה והיא שיר תהילה לתום ולהפרזה.." המתכון לבננה ספליט מורכב ממספר מתכונים גם יחד (יש פירוט בספר) .רוטב הטופי בפרט מעניין וכולל- חמאה,סוכר חום כהה,שמנת מתוקה,וניל, 2 כפיות חומץ תפוחים (!) מעט מלח ומוכן על פי שפית הקינוחים בשם -שונה פיש ליידון מסן פרנסיסקו. אני רכשתי את הספר (כריכה רכה, מעט צילומי שחור לבן קטנים) לפני כשבוע במחיר מציאה .פרטי רכישה- במייל
-
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

מתאבן שמח בטעמים וגם בצבעים.
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License