06 December 2012

*לביבות בטטה

לביבות בטטה
!כמה פשוט, ככה טעים. שתי דקות עבודה והטעם מעולה  


לביבות בטטה
?איך מכינים 
הכמות: כ- 10 לביבות
קולפים ומגרדים במגרדת גסה - בטטה גדולה במשקל כ- 450 גרם
במידה ומשקל הבטטה פחות מ 450 גרם , הוסיפו תפוח אדמה קטן וקלוף. הלביבות שבתמונה מכילות בטטה גדולה ותפוח אדמה קטן

.בקערה בינונית טורפים 2 ביצים גדולות
.מוסיפים לקערה את הבטטה /בטטה ותפוח אדמה מגורדים
.מוסיפים לקערה 2 כפות קמח לבן רגיל
.חצי כפית מלח דק
.חצי כפית עד כפית סוכר לבן
.מערבבים הכל


.במחבת מחממים מעט שמן זית או שמן זית מעורב עם שמן קנולה
.בעזרת כף רגילה נוטלים כמות מהתערובת , מהדקים עם היד
.שמים לביבה גדולה בקוטר 7-8 ס"מ לתוך השמן החם ומיישרים מעט
.שמים 3 לביבות נוספות לתוך המחבת
.מטגנים על להבה בינונית עד להזהבה עמוקה משני הצדדים
.מניחים את הלביבות על מגבת נייר/נייר סופג ואוכלים חם או פושר
.ממשיכים לטגן את יתר התערובת באותו האופן

:גיוונים
.להוסיף סוכר חום או זהוב במקום הסוכר הלבן
.לתבל בקינמון לטעם
.לתבל בפלפל שחור גרוס לטעם
.התקבל כעת רעיון ללביבות מארטישוק ירושלמי המוכנות באופן דומה ומכילות מעט פירורי לחם במקום הקמח*
-
:המלצה על ספר בישול ישראלי
.השבוע רכשנו את הספר - "סיפור בולגרי" - מהמטבח של סבתא ויקטוריה
.הספר נרכש בהוזלה ענקית (במקום המחיר המוטבע 129 ש"ח). הספר יצא לאור בשנת 2010
.הספר נכתב ע"י ענת אחירון ואורית חמיאל המביאות את מורשת הבישול היהודי-בולגרי העוברת במשפחתן מדור לדור
.הספר (כריכה קשה) מכיל קרוב ל- 200 עמודים
לצד סיפורי משפחה והקדמות תמצאו בספר מתכונים למוסקה,סלטי חצילים,פלפלים קלויים ממולאים בגבינה
גיובץ' צמחוני,עלי גפן ממולאים,פשטידות ירק ,בניצה,מקלות מלוחים, בואיקוס, מרקים,מתכוני בשר ועוף,מספן,ריבות,פודינגים,קדאיף ,מלבי ועוד
.המתכונים מדוייקים והצילומים חינניים
.פרטי רכישה במייל
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

just in time !
thank's
(e)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License