07/12/2012

*מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
מרק מהיר הכנה, בהיר, קרמי טעים ומזין. אל תוותרו על תוספת הטימין הטרי גם לבישול המרק וגם לקישוט כל מנה

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
:החומרים
שניים וחצי ראשי שום, להפריד את השיניים- לא לקלוף. משקל שיני השום = 140 גרם
שתי כפות שמן זית
שני בצלים גדולים= 300 גרם, קלופים וקצוצים
כף עלי טימין טרי + מעט עלים לקישוט המרק המוכן
קילו תפוחי אדמה רצוי אדומי קליפה, קלופים וקצוצים גס
ליטר ורבע מרק צח או מים
מלח אטלנטי לטעם - ככפית
שלושת רבעי הכוס שמנת לבישול 10-15% שומן
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום בינוני 180 מעלות
.מפזרים את שיני השום הלא קלופות על תבנית שטוחה בינונית בשכבה אחת
.מפזרים על שיני השום ככף משמן זית. אופים 10-15 דקות עד ריכוך
.מצננים מעט את השום. לוחצים על כל שן ומוציאים את השום הרך מהקליפה. מעבירים לצלחת/קערית
.בסיר בינוני מחממים את כף שמן הזית הנותרת
.מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ והטימין. מבשלים בבחישה עד לריכוך הבצל
.מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים  5 דקות
.יוצקים לסיר את המרק הזך או המים, מביאים לרתיחה
.מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק ללא מכסה כ-15 דקות לריכוך תפוחי האדמה
.מוסיפים לסיר את שיני השום, מבשלים 5 דקות נוספות, ללא מכסה
.מצננים מעט או טוחנים מיד את המרק בעזרת בלנדר מוט
.מחזירים את המרק לסיר, מזלפים את השמנת מחממים ומגישים
:להגשה
לצקת כפות מרק לקערה, לקשט במעט שמנת נוספת, עלי טימין טרי,מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס לטעם
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License