07 December 2012

*ממתק שוקולד חמוציות ואגוזים - מתכון חדש

ממתק שוקולד בשתי שכבות עם חמוציות ואגוזים

ממתק קל להכנה, מעט כלים, מעט מרכיבים טובים וללא צורך באפייה. הכינו את הממתק שעות לפני הגשתו או מסירתו מתנה מכיוון שנחוץ זמן להתמצקות השוקולד. השתמשו במרכיבים האיכותיים (ולאו דווקא היקרים) שתוכלו למצא 
 

בצילומים למעלה ולמטה: במהלך האריזה

ההכנה
ממתק המכיל שכבת שוקולד מריר. מעליו שכבת שוקולד לבן שבתוכה חמוציות יבשות ואגוזי מלך וגם למעלה. יפה ל'שבור' את הממתק לחתיכות לא אחידות ולא מושלמות. ארזו כל חתיכת ממתק בנייר צלופן או שקית אישית וקשרו בסרט
:ממתק שוקולד - ככה מכינים
.ממיסים על סיר כפול עם מים חמים שברי 400 גרם שוקולד מריר לפחות 60%
.מורחים את השוקולד על משטח סיליקון או נייר אפייה בגודל 20 על 30 ס"מ
השוקולד המומס והחם נוזלי. מומלץ להניח את משטח הסיליקון/נייר האפייה בתוך תבנית קשיחה, גם גדולה יותר ולמרוח את השוקולד בדיוק במידות המצויינות
.מצננים עד ששכבת השוקולד כמעט מתקשה לגמרי משך 30-40 דקות
בקערה בינונית מערבבים 80 גרם שברי אגוזי מלך (קלויים אך זה לא חובה) +100 גרם חמוציות יבשות- חמוציות מומלצות על ידי (לא פרסומת): אושן ספריי קראנבריס
.ממיסים על סיר כפול 400 גרם שוקולד לבן
-מערבבים לתוך השוקולד בקלחת  3/4 כוס תערובת אגוזים -חמוציות
.מורחים את השוקולד הלבן על השוקולד המריר, מיישרים
.מפזרים מעל יתרת אגוזים חמוציות ומהדקים מעט עם היד
.מניחים להתקשות כשעה
.שוברים לחתיכות רצוי בעזרת סכין חדה חלקה
.הנה רעיון נוסף

 
.חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License