24/01/2013

ט"ו בשבט הגיע ! - עוגיות פירות יבשים ואגוזים: מתכון חדש

:עוגה לט"ו בשבט
נכון שקניתם, קיבלתם , היה לכם בבית .. מלאי של שקדים, אגוזים, תמרים,תאנים,צימוקים .. ולא ידעתם מה לעשות עם כל השפע הזה? תודו. הנה , ברגע - מצאתי לכם פתרון. עוגה חדשה לט"ו בשבט שתעשה שימוש בכל הדברים הטובים וישאר גם משהו לנשנש בצד

?מה בעוגה החדשה
בצק פריך בתחתית. בצק טעים שמערבבים ידנית ואינו מצריך קירור. מעל הבצק שפע פירות יבשים ומיני אגוזים. יופי של עוגה במתיקות עדינה .אצלנו, אהבו אותה כולם


עוגה לט"ו בשבט
:החומרים לבצק
כוס קמח רגיל = 140 גרם
שישים גרם חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות
מעט זסט לימון
שתי כפות שמנת חמוצה או יוגורט
:החומרים למלית
מאה ושבעים גרם צימוקים בהירים/כהים, צימוקים גדולים לקצוץ- מומלץ לחלוט את הצימוקים וליבש לפני השימוש
רבע כוס תמרים קצוצים או שזיפים מיובשים קצוצים- לגלען קודם
רבע כוס תאנים יבשות קצוצות- מומלץ לחלוט וליבש קודם
תשעים גרם אגוזי מלך קצוצים גס - אפשרי לקלות קצת קודם במחבת
שלושים גרם שבבי (פרוסות) שקדים מולבנים = רבע כוס
שתי כפות מיץ לימון
זסט/גרידה מלימון
ביצה גדולה
שליש כוס סוכר חום כהה
שתי כפות קמח רגיל
-
.תבנית מלבנית בגודל 30 על 20 ס"מ מרופדת בתחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
-הכנת הבצק
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לנפות את הקמח לקערה בינונית
.להוסיף את חתיכות החמאה,סוכר וגרידת הלימון
.בעזרת האצבעות לערבב הכל לתערובת פירורית
.להוסיף לקערה שמנת חמוצה/יוגורט ולאחד לכדור בצק
.להדק חתיכות מהבצק לתחתית התבנית עד שכל התבנית מכוסה בבצק
.להחליק את הבצק עם היד או בעזרת כף. לדקור את פני הבצק עם מזלג
.לאפות את הבצק כ-15 דקות או עד שמזהיב.להוציא מהתנור

צולם בנייד
:הכנת המלית
.בקערה גדולה לערבב את כל הפירות היבשים והאגוזים עם מיץ הלימון
.בקערה נפרדת לטרוף היטב את הביצה והסוכר לקבלת תערובת קצפית
.לצקת תערובת ביצה לתוך קערת הפירות והאגוזים, להוסיף את הקמח ולערבב הכול
.למרוח/לצקת את המלית באופן אחיד על הבצק האפוי
.להחזיר לתנור ולאפות 20-25 דקות
.לצנן מעט ולחתוך לגודל רצוי
.לשמור את העוגה בכלי אטום
..יפה להגשה כמתנה מהמטבח , ניסיתי
.הערה: העוגה מאבדת מעט מהפריכות למחרת היום. ניתן להקפיא

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 

1 comment:

The Cookie Fairy said...

גזרתי ושמרתי, נראה מעולה!
חייבת לנסות את זה מתישהו, מתה על פירות יבשים
ומאוד אוהבת את המתכונים שלך, שתדעי

assets Creative Commons License